

ACAI SO ŠKORICOU
Tri skvostné zelené čaje, jedno unikátne ovocie a škorica, škorica, škorica. Čaj Acai cinnamon spoznáte podľa ľúbeznej prenikavej vône obľúbeného korenia zahaleného do oparu lesných plodov a mandarínok. Exotické acai je populárne hlavne v Južnej Amerike, o jeho blahodarných účinkoch a vynikajúcej chuti už sa ale vie aj u nás. Objavte ich tiež!
Zloženie
Zelený čaj China Chun Mee 52%, Kúsky jablka 12%, Zelený čaj YIN XIANG, Aróma, Zelený čaj China Wu-Lu, Mandarinka, Škoricové tyčinky, Acai kúsky, Mletá škorica, Okvetné lístky ružeNálev a chuť čaje
Krásně žlutý nálev a velmi sympatická vůně. Krásny žltý nálev a veľmi sympatická vôňa. Tak můžeme popsat první seznámení se sypaným čajem Acai cinnamon. Tak môžeme popísať prvé zoznámenie sa so sypaným čajom Acai cinnamon.
Ochutnání na sebe nenechá dlouho čekat. Ochutnanie na seba nenechá dlho čakať. Na jazyku se rozplyne skořicový poprašek, pod kterým objevíte sladké tóny jahod a borůvek s jemným čokoládovým zakončením. Na jazyku sa rozplynie škoricový poprašok, pod ktorým objavíte sladké tóny jahôd a čučoriedok s jemným čokoládovým zakončením.
Pôvod čaju
Zelené čínské čaje pocházejí z tradičních zahrad, byly sklízeny a zpracovány výhradně ručně a na jejich maximální kvalitu se můžete stoprocentně spolehnout. Zelené čínske čaje pochádzajú z tradičných záhrad, boli zbierané a spracované výhradne ručne a na ich maximálnu kvalitu sa môžete stopercentne spoľahnúť. Napriek tomu ich krátko popíšeme:
China Chun Mee čiže Zriedkavé obočia je tradičný a vyhľadávaný čínsky zelený čaj. Jeho lístky sú stočené do drobných oblúčikov pripomínajúcich tvar obočia. Chuť tohto čaju je mierne sladkastá, bylinková a svieža.
China Yun Xiang vyniká špecifickou sladkastou chuťou s jemnými bylinnými tónmi. Čajové lístky sú formované do tenkých "drôtikov" tmavo zelenej farby.
China Wu Lu spoznáte podľa sladkej hráškovej arómy a jemných kvetinových tónov. Chutí po kukurici, maslovo a čisto.
Plod arekotvarej palmy, acai, má tmavo purpurovú farbu a vďaka chuti pripomínajúce lesné plody s čokoládou býva v Južnej Amerike pridávaný do koktailov, sirupov alebo likérov.
Škorica je dovážaná z Cejlónu, kde rastú škoricovníky. Ich kôru je potrebné zbaviť nepotrebných častí a usušiť.
Prírodná aróma, ktorou sme čaj Acai cinnamon vyladili, neobsahuje žiadne syntetické nosiče vôní. Nespôsobuje preto podráždenie žalúdka ani pálenie záhy.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj acai cinnamon zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaja v kanvici pridajte 1 lyžičku naviac.
- Doba lúhovania 2-4 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 4 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0.5 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.5 g |
z toho cukry: | 0.5 g |
Bielkoviny: | 0.5 g |
Soľ: | 0.01 g |
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRUSNICOVÝ - KAKTUSOVÝ - zelený čaj

ELIXÍR VEČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj
