

Ajurvédska relaxačná zmes s kurkumou BIO
Vyskúšajte, ako krásne sa relaxuje s voňavým čajom v BIO kvalite. Obsahuje jablká, listy černice a veľa, veľa korenia. Nechýba v ňom kurkuma, významný antioxidant, ktorý sa stará ako o imunitu, tak napríklad o normálny stav kardiovaskulárneho systému aj kĺbov. Uvoľnite sa podľa zásad Ajurvédy!
Zloženie
Kúsky jablka BIO 37%, Zázvor BIO, Škorica BIO 5%, , Pomarančová kôra BIO, Kurkuma BIO 5%, Prírodná aróma BIO, , , , Citrónová kôra BIO 1%Nálev a chuť čaju
Ajurvédska relaxačná zmes s kurkumou BIO poskytuje nálev svetlej farby, s príjemnou, korenenou vôňou. Chuť je sviežo ovocná a zároveň mierne sladkastá, prejavujú sa v nej samozrejme pikantné tóny zázvoru, škorice, klinčekov, kardamómu aj kurkumy.
Pôvod čaju
Pretože sme byliny, ovocie a korenie miešali podľa zásad Ajurvédy, povedzme si o tejto kultúre niečo viac. V sanskrte znamená „veda o živote“, pochádza z Indie a na jej základoch vyrástol rad prospešných a uznávaných terapií. Ajurvéda kladie dôraz na prevenciu, vedie k zameraniu pozornosti na rovnováhu nielen v stravovaní, ale aj v myslení. Pracuje s individuálnou konštitúciou každého človeka a vyvážením troch základných energií tela: Vata je jemná energia spojená s pohybom, Pitta riadi metabolický systém, Kapha tvorí štruktúru tela.
Pokiaľ ide o čaje, používa Ajurvéda najrôznejšie byliny a korenia. Pre osobnosti s energiou Vatha napríklad odporúča prísady ako zázvor, fenikel alebo klinček. Ľuďom s energiou Pitha radí kardamóm, zázvor, sladké drievko či stéviu. A tým, u ktorých prevláda energia Kapha, ordinuje škoricu, klinčeky, zázvor alebo čierne korenie. Do čajových zmesí tiež veľmi často zaraďuje kurkumu, citrónovú trávu či bazalku. My sme sa ajurvédskymi receptami inšpirovali a zostavili jedinečnú Ajurvédsku relaxačnú zmes s kurkumou BIO.
Už podľa názvu je možné usúdiť, že v chuti aj účinkoch hrá značnú úlohu kurkuma. Ide o antioxidant, ktorý sa podieľa na normálnom stave imunity, ale aj normálnom trávení, činnosti dýchacieho systému a nervovej sústavy, na normálnom stave kĺbov aj pokožky.
Kurkuma nie je nič iné ako prášok z podzemku kurkumovníka dlhého (Curcuma longa), čo je vytrvalá bylina dosahujúca výšku až 150 centimetrov. Kurkumovník môžeme nájsť v Indii, Číne, Indonézii aj na Srí Lanke alebo Jamajke. Sušený a mletý podzemok je používaný ako korenie a tiež farbivo. Obsahuje antioxidant kurkumín (žltooranžové prírodné farbivo), éterické oleje, silicu a ďalšie látky, konkrétne vitamín C, vitamín E a B aj horčík, draslík alebo železo.
Ukážka balenia bylín
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter bylín. Byliny sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci sú byliny mimoriadne náchylné a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu byliny a jej nálevu.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ajurvédsky čaj zalejte vriacou vodou 100 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania 5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

SHAPE TEA (ČAJ NA CHUDNUTIE) - zmes

AJURVÉDSKA ZMES BYLÍN NA REGENERÁCIU
