BYLINNÉ POVZBUDENIE
Chacha, chichi, chocho. Nemusíme si hneď brucho chytať, aby sa dala vidieť naša dobrá nálada. Veď ju každý vyčíta z iskry v oku, zdvihnutého kútiku, ružových líc. Vyhlasujeme Rok dobrej nálady! Budeme piť voňavé bylinné čaje, čítať hrubé knižky, pozerať smiešne filmy a do práce chodiť bosí. Čo hovoríte? Tak dobre... Ale ten čaj tam necháme, nie?
UPS | Dodáme do 21. 2. 2019 | 2,49 € |
---|---|---|
Slovenská pošta | Dodáme do 21. 2. 2019 | 2,49 € |
DHL | Dodáme do 22. 2. 2019 | 2,49 € |
Zasielkovňa | Dodáme do 22. 2. 2019 | 1,79 € |


Zloženie
Aníz, Kúsky ceylonskej škorice, List lipy, Medovka, Yerba Mate, Koreň sladkého drievka, Lístky vresu, Zázvor, Klinček, Kardamon, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Bylinná zmes Na dobrú náladu je skutočne jemná, slabo korenistá a sladko vanilková. Pri hlbšom skúmaní odhalíte aj veľmi slabú trpkosť a zemitosť. To o sebe dá vedieť zelené Yerba Mate. Nálev má tmavšiu žltú až oranžovú farbu.
Pôvod čaju
Sypaný čaj Na dobrú nálad je zmes byliniek, korenín a zeleného Yerba Mate. Všetky ingrediencie pochádzajú z kontrolovaného poľnohospodárstva, sú teda bez zdraviu škodlivých látok, priemyselných hnojív alebo postrekov. Pre dokonalé chuťové vyváženie a ďalšie uchovanie prirodzených vlastností surovín sme do toho pridali niekoľko kvapiek prírodnej arómy. Na rozdiel od syntetických nosičov vôní nespôsobuje pálenie záhy alebo iné ťažkosti.
Yerba Mate je tradičný nápoj juhoamerických indiánov. Vyrába sa z lístku a vetvičiek cezmíny paraguajskej, čo je strom rastúci okolo tamojších potokov a riek. Mate vďaka kofeínu povzbudzuje myseľ, potláča chuť do jedla a prospieva celkovej kondícii. Pre Juhoameričanov (a dnes už nie len pre nich) sa stalo symbolom priateľstva. Popíja sa totiž z jednej kalabasy, jednou bombillou.
Medovku dobre poznáme, ako trvalku vyskytujúcu sa v Stredozemí a strednej Európe. Aromatické listy obľúbenej liečivky má v arzenáli každá babka bylinkárka. Čaj z nich pripravený totiž ukľudňuje. Medovka je bohatá na silice (citral, citronella, geraniol...).
Sladovku hladkoplodnú možno lepšie poznáme pod názvom "sladké drievko". Trvalá rastlina je rozšírená aj na južnom Slovensku, ale pôvodné stanovište má v Stredomorí. Jej korene sa zbierajú hlavne kvôli saponinu glycirrhizinu, ktorý je až 50krát sladší ako sacharóza. Sladovku používali na prípravu ozdravných nápojov už starí Egypťania.
Rovnako slávne korenie ako sladovka je aj kardamóm. Veľmi drahé semienka niektorých rastlín čeľadí ďumbierovitých sú populárne kvôli esenciálnym olejom, ktoré dávajú kardamómu špecifickú pikantnú chuť. Práve preto sa užíva na dochutenie jedál, zároveň je považovaný za prostriedok podporujúci trávenie a iné telesné pochody. Bylinky plodiace lusky s malými čiernymi semienkami kardamómu môžeme nájsť v Indonézii, Nepálu, Pakistanu, Číne, Vietnamu alebo Guatemale.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
![]() |
![]() |
![]() |
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 100°C, v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 6-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.




















Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na byliny okrúhle 62mm
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAZMÍNOVÝ - zelený čaj

PROTI CHRÍPKE A PRECHLADNUTIU - bylinný čaj
