

CHINA GREEN PU ERH BEENG CHA - 357g
Limitovaná edícia unikátneho Pu Erhu z provincie Yunnan. Ide o nefermentovaný zelený Pu Erh, ktorý je ozajstnou raritou. Zlisované listy starých divokých čajovníkov považujú priaznivci za úplné čajové nebo. Chuť čaju je plná s podtónmi ovocia. Ploché koláče kvalitného Pu Erhu vám prinesú nielen potešenie, ale aj sviežosť a dobrú náladu.
Zloženie
China Green PU ERH BEENG CHA 100%Nálev a chuť čaju
Green Pu Erh Tea Cake má tmavý, sýto jantárový nálev s vôňou mechu a ovocia. Do jej chuti sa samozrejme premietne ako aj jedinečný spôsob výroby, tak aj príroda, v ktorej divoké čajovníky rastú. Preto v šálke ucítite ovocie a elegantné zemité a sviežo trpkasté tóny.
Chuť Pu Erhu je závislá na spôsobu prípravy aj počtu nálevov.
Pôvod čaju
Tajomstvo Pu Erhu spočíva v starnutí. Zo starých čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) ručne natrhajú roľníci šťavnaté listy a dopravia ich na miesto spracovania. Nechajú ich ľahko zvädnúť a potom takzvane "zabijú zeleň" (Kill Green). To znamená, že čaj zohrejú na veľkých panviciach, čím zastavia prirodzenú oxidáciu enzýmov. Nato ho valcujú a tvarujú. Pokiaľ je potrebné vyrobiť klasický fermentovaný Pu Erh, nahrnú robotníci zelené listy na hromady. Vo vlhku a vyššej teplote začne čaj vďaka baktériám a pliesniam kvasiť a dozrievať.
V prípade Green Pu Erh Tea Cake sa záverečná fermentácia nekoná. Zelené čajové listy boli zlisované do koláča (Cake Tea), ktorému v Číne hovoria Beeng Cha. Zrenie sa potom uskutočnilo v teplom a vlhkom prostredí. Pomohlo rozvinúť a zjemniť chuť čaju.
História Pu Erhu siaha až do doby dynastie Han. Niektorí čínsky cisári ho milovali, iní zatracovali. Napríklad prvý cisár Ming výslovne zakázal lisovanie Pu Erhu, pretože s ním roľníci strácali príliš veľa času. Povolený bol len predaj sypaného čaju. Posledný čínsky cisár ho ale naopak označil za "člena kráľovskej rodiny".
Kto pochopí zložitosť a jemné nuancie výroby Pu Erhov, dáva si veľký pozor na ich uskladnenie. Je možné ich uchovať dlho, samozrejme veľmi zásadné je dávať pozor na to, aby ostali v suchu a chladu. Pu Erh nie je dobré vystavovať teplotným výkyvom, ani skladovať v blízkosti rôznych pachov.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ukrojte kúsok Pu Erhu v množstve, aby sa vošiel na 1 čajovú lyžičku a zalejte 90°C vodou, pomer 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

SHAPE TEA (ČAJ NA CHUDNUTIE) - zmes

PU ERH MINI TOU CHA - stárí 15 let
