

DONG FAN MEI REN - kvitnúci čaj
Čínska špecialita nazývaná aj "Orientálna krása". Ručne zviazaný čaj do okrúhleho čajového kvetu má vo vnútri krásny jazmín a kvet slezu, ktoré sa po zaliatí krásne rozvinú.
Zloženie
Zelený čajNálev a chuť čaju
Chuť je ľahká, jemná s mliečno-karamelovým nádychom.
Pôvod čaju
Kvitnúce čaje sú ručne umelecky zväzované lístky čaju, ktoré tvoria základ čajového púčika. Najčastejšie sú na tento účel používané zelené, biele a čierne čaje.
Vnútri púčika sú skryté farebné kvety, ktoré sa pred zrakmi spotrebiteľa rozvinú v prekrásny kvet. Kvitnúce čaje spotrebiteľovi ponúkajú originálny chuťový aj estetický zážitok. Kvitnúci čaj môže byť kvalitným a nevšedným darčekom.
Postup rozpísaný: Vložte 1 guľôčku do sklenenej kanvičky a zalejte vodou s teplotou 80 °C, postupne sa vám začne odkrývať nádherný kvet, ktorý vyzerá v sklenenej kanvičke veľmi esteticky. Pokiaľ si chcete dopriať ešte jednu šálku kvitnúceho čaju stačí len kvet znovu zaliať a nechať vylúhovať 2-3 minúty.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
Návod na prípravu
- Kvitnúci čaj - 1 porcia (gulička) zalejte 0,3 l vody o teplote 80 °C.
- Doba vylúhovania je 3-5 minút.
- Jeden rozvinutý kvet je viacnálevový. Počet nálevov 2-3.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HRUDA ZLATA - kvitnúci čaj

KVITNÚCA ĽALIA, kvitnúci čaj
