

GRUZÍNSKY ZELENÝ ČAJ MAGHALI ETSERI
Obnoviť fenomén je rozhodne ťažké. Pre milovníkov výborných a kvalitných čajov máme ale dobrú správu. V Gruzínsku sa to podarilo. Skorší premiant vďaka umu a láske nových producentov a čajových majstrov k remeslu pomaly ale isto oprašuje storočím vycibrené zručnosti a prináša na trh jedinečný gruzínsky poklad.
Zloženie
Zelený čaj Maghali Etseri 100%Nálev a chuť čaju
Nálev jasne zelenej farby so zástupom zlatistých odleskov má hodvábnu, príjemne sladkastú chuť bez výrazných trávnatých podtónov a trpkého záveru.
Pôvod čaju
Gruzínsko, ležiace na pomedzí Európy a Ázie pri brehu Čierneho mora, bolo dlhú dobu známe svojím vínom a, čuduj sa svete, aj čajmi. Všetko sa však zmenilo počas nadvlády Sovietov, kedy síce Gruzínsko patrilo medzi prvých štyroch producentov na svete, však kvantita mnohonásobne predčila kvalitu. Znalci čaju preto vymazali túto krajinu zo svojej mapy a po páde Sovietskeho zväzu boli čajovníkové záhrady takmer zničené.
Našťastie sa skupina tamojších farmárov pred niekoľkými rokmi rozhodla tradíciu obnoviť. Spojili sily a systémom pokus omyl sa im podarilo vypestovať kvalitné čajovníky produkujúce lahodný čaj. Ten bol spočiatku určený výhradne pre tunajší trh, avšak čoskoro bola nadviazaná obchodná spolupráca s Francúzskom a Českou republikou. A čaj mal úspech.
V údoliach Gruzínska totiž vládne teplé subtropické podnebie a čajovníkom sa tu nesmierne darí. Plantáž v úpätí hory Maghali Etseri je toho jasným dôkazom. Miestni producenti kladú dôraz na precízne spracovanie len tých najkvalitnejších lístkov a odmenou je im čaj prémiovej kvality a silnej chuti. Bohužiaľ sa však nájdu aj takí, ktorí vyrábajú zmesi z rôzne dovezených lístkov a vydávajú ho za gruzínsky čaj. Ten je však kvalitou úplne inde a kazia tak reputáciu poctivým lokálnym pestovateľom.
Zelený čaj Maghali Etseri je však zaručene pravý, čo možno poznať už pri otvorení balenia. Obsahuje totiž iba krásne, pevné a ľahko stočené lístky bez veľkého množstva prachových čiastočiek, ktoré potom kalia nálev a kazia nielen chuť, ale aj celkový dojem. Vďaka vhodnému podnebiu aj na minerály bohatej pôde je navyše čaj v Gruzínsku pestovaný ekologicky, čo sa premieta do vône plnej morského vánku a sviežosti blízkych hôr. Ak teda radi podliehate zvodom doteraz neprebádaných chutí rozličných čajov, potom ten z údolia Mahgali Etseri je pre Vás ako stvorený.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ROOIBOS RAKYTNÍKOVÝ KRÉM

GOLDEN NEPAL FTGFOP 1 SECOND FLUSH - čierny čaj
