JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj
Toto sa vám bude páčiť! Novo v našej ponuke nájdete čaj, ktorý je v Japonsku podávaný len najvzácnejším hosťom. Pestuje sa za veľmi špecifických podmienok, predáva za veľké peniaze a chutí neobyčajne dobre. Japan Gyokuro je naozaj špeciálny. Doprajte si ten luxus a ochutnajte čaj, pre ktorý Japonci vymysleli piatu chuť. Gyokuro nie je sladký, slaný, kyslý ani horký. Je jednoducho umami.
UPS | Dodáme do 21. 2. 2019 | 2,49 € |
---|---|---|
Slovenská pošta | Dodáme do 21. 2. 2019 | 2,49 € |
DHL | Dodáme do 22. 2. 2019 | 2,49 € |
Zasielkovňa | Dodáme do 22. 2. 2019 | 1,79 € |






Zloženie
Zelený čaj Japan Gyokuro 100%Nálev a chuť čaju
Tento čaj vás možno omráči. Ale nebojte sa, pôjde o čisto pozitívnu zrážku. Stretnutie s vysokoakostným Japan Gyokuro zanecháva len príjemné pocity. Nálev vzácneho čaju má svetlo zelenú farbu a čistú, sviežu arómu. Jeho chuť je mimoriadna - veľmi jemná, sladká, so zamatovým dozvukom a kvetinovou stopou. Samotní Japonci jej venovali novú, piatu kategóriu - umami. Ide o stupeň najvyššej lahodnosti. Ucítite ho ale iba v prvom náleve.
Pôvod čaju
Gjokuro, Gyokuro alebo nefritová rosa - to všetko sú názvy pre zelený čaj pestovaný unikátnym spôsobom v oblasti Uji ležiacom na južnom okraji mesta uznávaného ako centrum japonskej kultúry. Ide samozrejme o Kyoto. Región charakterizujú svieže zelené kopce, vysoká vzdušná vlhkosť, úrodná pôda a teplé dni striedajúce studené noci. Preto sa čajovníkom v miestnych záhradách veľmi dobre darí a ich lístky patria k najkvalitnejším v Japonsku. Čaje z tejto časti Krajiny vychádzajúceho slnka majú omamnejšiu chuť i vôňu a tiež údajne vznešenejšiu farbu ako tie odinakiaľ.
Čím je vlastne Gyokuro tak zaujímavé? Je výsledkom špecifického procesu pestovania čajovníkov čínskych (Camellia sinensis). Na rozdiel od väčšiny čajovníkových záhrad, ktoré sú na priamom slnku alebo v polotieni urastených stromov, čajovníky určené pre Gyokuro sa 20 dní pred zberom úplne zakrývajú slamenými rohožami. Nazývajú sa Kanreisha a vďaka nim vytvárajú kríky v listoch viac chlorofylu, ktorý má vplyv na množstvo aminokyselín, teínu a cukrov. Preto je Gyokuro sladké a mimoriadne lahodné, s minimálnou trpkosťou.
Tiež zber má presne dané pravidlá - začína vždy 88 dní po prvom jarnom dni. Ide približne o prelom apríla a mája. Lístočky sú trhané zásadne ručne, ich vôňa je tak plnšia a jemnejšia. Zručný zberač odovzdá denne na spracovanie 6 až 8 kg čaju. Po zbere prichádza na rad naparovanie. Asi pätnásť sekundové pôsobenie horúcej pary má za následok zastavenie oxidácie. Lístky si zachovávajú krásnu zelenú farbu a zdraviu prospešné látky. Následne sú zvinované do malých ihličiek a sušené. Vo finále sú ručne triedené podľa farby, veľkosti a tvaru. Tie najkvalitnejšie sa na trh dostávajú ako Japan Gyokuro.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
![]() |
![]() |
![]() |
Návod na prípravu
- GYOKURO nasypte v poměru1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- GYOKURO zalejte vodou s teplotou 70-80 °C. Zalievanie Gyokuro vodou o vyššej teplote môže mať za následok horšiu chuť a vôňu čaju.
- Doba lúhovania 2 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
- GYOKURO je možné nechať 3x lúhovať.

























22. 4.
15. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ČÍNSKY DEKOR
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

LUNG CHING - DRAČIA STUDŇA - zelený čaj
