

JAPAN ORIGINAL MATCHA BIO - 40 g
Stopercentný zážitok so stopercentnou Matchou! Tradičný japonský nápoj z ekologického poľnohospodárstva ocenia milovníci čajových obradov, ale tiež vyznávači zdravého životného štýlu. Prefektúra Wazuka, z ktorej sme tento zelený originál priviezli, je hotovým čajovým rajom. Keby ste sa tam vypravili, rozhodne si objednajte sofuto a chasobu. To prvé je zmrzlina, druhé rezance. Oboje s Matchou.
Zloženie
Zelený čaj Japan MATCHA 100%Nálev a chuť
Japan Original Matcha Bio má intenzívnu chuť, vďaka ktorej sa používa nielen na prípravu nápoja, ale aj na ochutenie najrôznejších potravín. Rozpoznáte v nej natrpklosť prechádzajúcu do dlhotrvajúcej sladkosti. Možno objavíte aj mierne zemité alebo trávové tóny. Čím vyššiu teplotu vody zvolíte, tým viac sa akcentmi trpkosti zvýrazní. Čaj má samozrejme jasne zelenú farbu a po našľahaní sa hladina pokryje hustou penou.
Pôvod čaju
Wazuka, japonská prefektúra na juhu ostrova Honšú, je doslova synonymom pre zelený čaj. Väčšina z 65 tisíc kilometrov štvorcových, na ktorých sa rozkladá, je pokrytá poľnohospodárskymi plochami. Okrem starostlivosti o čajové záhrady, ktorých je údajne 300, sa tamojší ľudia venujú pestovaniu citrusov, kvetín a vodných melónov.
Čaj k Wazuce patrí už 800 rokov, najčastejšími produktmi čajových plantáží sú Sencha a Matcha. Kry čajovníkov čínskych (Camellia sinensis), z ktorých lístkov sa Matcha vyrába, bývajú 3-4 týždne pred zberom zakryté rohožami alebo plachtami. Aby bola Matcha kvalitná, je totiž potrebné znížiť intenzitu slnečného žiarenia až o 90 percent. Tým sa v listoch zvýši produkcia chlorofylu a aminokyselín.
Najjemnejšie čajové lístky sú šklbané ručne. Po vysušení sú z nich odstránené žilky a drevnaté časti. Takto pripravené útržky listov sa nazývajú tenšie. Podľa tradičného postupu je tenší mletie medzi žulovými kameňmi tak dlho, kým sa nepremení v zelený prášok. Výsledkom je Matcha, ktorú výrobcovia balia do sáčkov a plechových škatuliek. To, aby sa k nej nedostalo svetlo ani vlhko, ktoré by jemný púder zničilo.
K popíjaniu Matchi patrí samozrejme obrad Čanoju (Cha-no-yu). V tradičnom poňatí je k nemu potrebná široká miska, bambusová metlička a lyžička. Určené množstvo Match vložíme do misky, zalejeme príslušným množstvom horúcej vody a najprv pomalými a krúživými, potom rýchlymi a kmitavým pohybom vyšľaháme. Kto si chce prípravu zjednodušiť, môže použiť prístroj na šľahanie mlieka do kávy.
Táto Japan Original Matcha pochádza z organického poľnohospodárstva, bola pestovaná, zozbieraná aj vyrábaná bez použitia priemyselných znečisťujúcich látok.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Pripravte si horúcu vodu, ktorá prešla varom a schladila sa na 75 °C.
- Do misky alebo pohára vsypte pol čajovej lyžičky čaju Matcha a zalejte pripravenou vodou (cca 1 dcl).
- Pomocou metličky na čaj alebo elektrického šľahača na mlieko Matchu rozmiešajte a rozšľahajte.
- Riedka našľahaná pena po chvíli zhustne.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

BAMBUSOVÁ LYŽIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASHAKU

METLIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASEN

Čajový teplomer v drevenom puzdre
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ELIXÍR VEČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj

MATCHA CHINA - zelený čaj
