

JAPAN SENCHA ASANOKA SATSUMASENDAI KAGOSHIMA BIO - zelený čaj
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Svetlo zelená farba nálevu s naozaj bohatou chuťou, v ktorej môžete objaviť sladkú hru kvetov a trávy vo sviežej a harmonické kombinácii s len ľahko zvieravým koncom.
Pôvod čaju
Prefektúra Kagoshima ležiaca na juhozápadnej strane ostrova Kjúšú je zelenými čajmi preslávená. Vďaka blízkosti oceánu je tu klíma teplé a vľúdne na pestovanie čajovníkov. Veľmi špecifickou oblasťou je potom región okolo mesta Satsumasendai. Tu sa pestovatelia nemusia báť nečakaných mrazíkov, a preto si trúfli na jeden z najnovších kultivarov Camellia sinensis menom Asanoka.
Táto odroda nie je tak odolná voči teplotným výkyvom ako najrozšírenejšia Yabukita. Jej pestovanie je tak vskutku teritoriálne ohraničené a čaje z asanoky sa považujú za pokladnicu chutí s puncom rarity.
Sencha patrí medzi najobľúbenejšie japonské zelené čaje. Ako u väčšiny týchto čajov z krajiny vychádzajúceho slnka sa aj u Senchi vykonáva na začiatku spracovania zastavenie oxidácie lístkov rýchlym naparovaním. Vďaka tomu si udržujú sviežu a jasnú zelenú farbu. Čajové lístky z kultivaru asanoka potom majú intenzívny tmavý odtieň, ktorý ešte vynikne, keď sa sencha uvála do tenkých ihličiek a potom vysuší.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
























