

JEMNÁ GUAVA - biely čaj
Kvajáva v obkľúčení jahôd, ruží a slnečnice na pozadí bieleho čaju. Čo môže byť lepšie, ako zovrieť v dlaniach misku s teplým čajom, nasať jeho vôňu a prvýkrát ochutnať. Harmónia jemného Pai Mu Tanu, sviežosť ovocia a ľahkosť byliniek vás prenesie do sveta bez stresov a blbých nálad. Pridajte sa k tým, čo podľahli bielemu čaju!
Zloženie
Biely čaj Pai Mu Tan 83%, Kandizovaná guava (guava, cukor), Aróma prírodná, Citrónová tráva, Kvety slnečnice, Jahody 2%, Okvetné lístky ružeNálev a chuť čaju
Nálev Jemnej guavy je svetlo žltej farby. Veľmi príjemne vonia, je ľahký, ovocný a sladkastý. V chuti sa rysuje ako sviežosť citrónovej trávy a guavy, tak sladkosť jahôd a vôňa ruží.
Vychutnajte si tento biely čaj aj ako ice tea. Stačí naplniť vysoký pohár do 2/3 kockami ľadu a preliať ich teplým nálevom. Získate harmonický nápoj so schopnosťou vás upokojiť a zrelaxovať.
Pôvod čaju
Provincia Fujian, odkiaľ pochádza Pai Mu Tan, je pobrežná časť juhovýchodnej Číny oplývajúca vysokými horami aj hlbokými údoliami. Biely čaj je zozbieraný z úbočia a kopcov, a to len vo striktne obmedzenom období a pri vhodnom počasí. Ženy a dievčatá väčšinou vyrážajú na plantáže začiatkom jari (prelom marca a apríla). Zbierajú iba čajové púčiky pokryté bielym páperím a niekoľko málo najbližších lístkov. Ide o vzácne a vysoko cenené časti rastlín, preto je biely čaj považovaný za zle dostupný a skôr ho mohol popíjať len čínsky cisár.
Po zavädnutí sa čajové lístky pri nízkej teplote sušia. Ide o dlhý proces, pri ktorom sú pretriasané na platoch a tým sa ľahko pokrčia. Narušenie bunkových štruktúr má za následok veľmi miernu oxidáciu, ktorú výrobca čoskoro ukončí naparením alebo vysušením. Biely čaj sa netvaruje, jeho chuť autenticky približuje prirodzenosť čajovníkových lístkov.
Ovocie a bylinky, ktoré sme k Pai Mu Tanu prisypali, nakupujeme u certifikovaných dodávateľov z EÚ. Vďaka starostlivosti, ktorú venujú ich výberu, spracovaniu, skladovaniu aj transportu môžeme zákazníkom zaručiť maximálnu kvalitu a čistotu. Ku konzervácii (sušeniu mrazom) sú vyberané len celé, zdravé a zrelé plody (kvetenstvo) pochádzajúce z organického poľnohospodárstva. Neobsahujú preto nielen plesne a baktérie, ale ani ťažké kovy alebo iné zdraviu škodlivé látky.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Biely čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2 - 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 3 kJ / 1 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasytených : | 0 g |
Sacharidy: | 0.2 g |
z toho cukry: | 0.2 g |
Bielkoviny: | 0 g |
Soľ: | 0 g |
11. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BUDHOVO MALÉ TAJOMSTVO - biely čaj

ZELENÝ ROOIBOS RAKYTNÍK - GUAVA
