

Moringa s mangom BIO - bylinný čaj
Moringa patrí k bylinám plným esenciálnych aminokyselín a dôležitých antioxidantov. Pridali sme k nej kúsky manga, jablká, ananás a mrkvu, a vznikol čaj výbornej chuti aj skvelých benefitov. Neobsahuje teín, takže sa hodí vo chvíľach, kedy sa potrebujete upokojiť, alebo aj pripraviť na spánok. Všetky ingrediencie sú navyše v BIO kvalite!
Zloženie
Kúsky jablka BIO, , Kúsky manga BIO 5%, 17%, Kúsky ananásu BIO, , Prírodná aróma BIO, Okvetné lístky ruže BIONálev a chuť čaju
Bylinný čaj Moringa s mangom BIO chutí sladko a krásne po ovocí. Pretože moringa má prírodnú, bylinnú chuť, dobre sa kombinuje práve s ovocím – sladkými jablkami a mrkvou, exotickým mangom aj kyselkavým ananásom. Výsledná kompozícia pôsobí harmonicky, nie je horká ani zvieravá. Čaj vonia ovocne, jeho farba sa dá popísať ako žltá až žltozelená.
Pôvod čaju
Ak sa pýtate po pôvode moringy, musíte ho hľadať na južnom úpätí Himalájí. Moringa olejodarná (Moringa oleifera) je opadavý, asi 12-metrový strom s bielošedou kôrou a trojzubými listami. Kvitne nenápadnými žltobielymi kvetmi, plodí kapsuly s tmavo hnedými semenami. O moringe sa často hovorí ako o superpotravine, najmä jej listy sú považované za zdroj cenných látok a sú používané v bylinných čajových zmesiach. Sú totiž zdrojom vitamínov skupiny B, vitamínu C, vitamínu K a betakaroténu, obsahujú aj vápnik, draslík a železo. Nie je bez zaujímavosti, že napríklad betakaroténu je v sušených listoch moringy 10-krát viac ako v mrkve a vápnika 17-krát viac ako v mlieku.
Avšak ide o strom s mimoriadne širokým využitím. Okrem listov sa uplatňujú aj semená (do omáčok alebo na výrobu oleja), celé struky (ako zelenina pri príprave pokrmov) aj korene (ako korenie). Moringa je strom skutočne univerzálny, najmä v rozvojových krajinách pomáha zlepšiť výživové pomery populácie, zároveň je tiež využívaná ako krmivo pre hospodárske zvieratá. Pozoruhodná je aj schopnosť moringového oleja absorbovať nežiaduce látky zo znečistenej vody alebo vlastnosti listov, vďaka ktorým je možné ich po namočení uplatniť ako prírodné mydlo.
Ešte doplňme, že moringa v tomto čaji nesie označenie BIO, pochádza teda z organického poľnohospodárstva, pri jej pestovaní nedošlo k použitiu priemyselne vyrábaných hnojív ani ošetrujúcich postrekov. Rovnako pristúpili k pestovaniu aj farmári manga, ktoré je druhou podstatnou ingredienciou tohto čaju. Plod tropického stromu mangovníka je populárny predovšetkým v Ázii, kde mangovníky pestujú od staroveku. Obsahuje vitamín A, vitamín C, betakarotén aj draslík.
Mango sa používa v rade kuchýň, možno ho nakladať, variť, pripravovať z neho džús, omáčky a pasty, niekde ho sušia, inde pečú. Najväčšími producentmi manga sú India, Indonézia a Čína.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Bylinný čaj zalejte vriacou vodou 100 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania 5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ŠPANIELSKA MANDARÍNKA - čierny čaj

Pre získanie energie - čierny čaj
