

PRE SPRÁVNEHO CHLAPA - darčeková dóza 150g
Obdarujte svojich blízkych krásnym darčekom, ktorý poteší myseľ aj chuťové poháriky! Pripravili sme totiž pre Vás exkluzívne balenie čaju v darčekovej dóze.
"Za to, čo všetko unesieš na svojich pleciach".
Dóza je naplnená až po okraj.
Zloženie
Čierny čaj 56%, Kardamonový prášok 10%, Citrónová tráva 10%, Cassie 9%, Zázvor, Badián, Klinček, Jadrá ružového korenia, Škorica, Muškátový oriešokNálev a chuť čaju
Typický tmavo oranžový nálev, silná chuť a bohatá aróma. Taký je Masala Chai. Jeho základom je akostný Assamský čierny čaj doplnený šiestimi druhmi korenia a citrónovou trávou. Chutí mimoriadne zaujímavo a má vynikajúce zdravotné účinky. Spoznáte v ňom najmä aníz, štipľavý zázvor, sladkastú škoricu a osviežujúce citrusy.
Pôvod čaju
Indický čierny čaj sa vyrába z lístkov kríka čajovníka čínskeho, druh Assamica. Rastú v údolí rieky Brahmaputra, kde je dostatočne teplé a vlhké podnebie. Listy sú oproti iným čajovým odrodám pomerne veľké, majú tmavo zelenú farbu a príjemne sladkastú chuť. Zberajú sa od marca a ich spracovaniu je venovaná maximálna pozornosť. Pre fermentáciu sa nedrvia, iba sú rozložené a v celku ponechané prirodzenému chemickému procesu oxidácie enzýmov. Tým sa zvýrazní ich farba a chuť. Fermentácia sa zastavuje zvýšenou teplotou, takže ďalším krokom je sušenie čajových lístkov horúcim vzduchom. Nasleduje triedenie, odber vzoriek na testovanie a balenie.
Korenie, ktoré nájdete v Masala Chai, sme kúpili u našich certifikovaných partnerov v EÚ. Rovnako tak citrónová tráva pochádza z organického poľnohospodárstva a neobsahuje teda ťažké kovy ani iné zdraviu škodlivé látky.
Viac informácii o čaji nájdete tu.
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PRE RADOSŤ ZO ŽIVOTA - darčeková dóza 130g

PRE VÝNIMOČNÚ ŽENU - darčeková dóza 270g
