

PU ERH MINI TOU CHA GOLD PREMIUM
Prémiovú kvalitu spoznáte nielen podľa mena, ale predovšetkým podľa chuti. Pokiaľ si pripravíte Pu Erh Mini Toucha Gold Premium, čaká vás špecificky zemitá chuť s veľmi jemnými podtónmi machu a vôňou jesenného lístia. Prím v nej však hrá sušené ovocie a umami, spoznať môžete hrozienka. Celkovo pôsobí sladkasto a nevšedno. Možno vás v prvej šálke trochu prekvapí, ale s každou ďalšou ho budete viac a viac milovať.
Zloženie
Červený čaj Pu Erh Mini Tou Cha 100%Nálev a chuť čaju
Pu Erh Mini Toucha Gold Premium dáva po zaliatí horúcou vodou nálev hnedočervenej, veľmi tmavej farby. Je dobré vedieť, že prvý nálev býva chuťovo veľmi výrazný, niekedy až nesympaticky. Z toho dôvodu je tradične určený na polievanie sošiek čajových bohov. Ďalšie nálevy sú jemnejšie, sladšie, hebkejšie a ľahšie. Pu Erh je skrátka čaj, s ktorým je dobré sa trochu „pomazliť“. Potom ide o čaj ľahko piteľný.
Pôvod čaju
Wu Liang Shan, z ktorého tento čaj pochádza, je pohorie rozkladajúce sa v prefektúre Simao, regióne Yunnan. Jeho najvyššie kopce sa týčia do nadmorskej výšky 3 300 metrov a poskytujú zázemie niekoľkým čajovým záhradám. Tá najvyššie položená (2 300 m nm) pestuje jedny z najstarších čajovníkových kríkov na svete. Zdravé, dvojstoročné čajovníky rastú divoko na strmých svahoch a hrebeňoch hôr. Zlý prístup do týchto oblastí je zárukou nenarušeného životného prostredia. Čaje, ktoré z tejto aj okolitých záhrad pochádzajú, sa môžu chváliť perfektnými senzorickými vlastnosťami a úplnou chuťovou čistotou.
Výroba Pu Erhu sa riadi prísnymi pravidlami. Zvyčajne sa zberajú iba púčiky s dvoma alebo troma listami. Nechávajú sa v tieni zavädnúť, aby stratili časť vlhkosti, potom ich robotníci pražia na panviciach. A to vo veľkých dávkach. Vďaka tomu nedôjde k dokonalej likvidácii fermentačných enzýmov, pretože práve ony sa potom podieľajú na vytúženom starnutí Pu Erhov. Horúce a vlhké lístky je potrebné rýchlo zrolovať, následne sa čaj suší na slnku, ideálne veľmi intenzívnom. Takto vyrobenému čaju sa hovorí Mao Čcha. V prípade Pu Erhu ide o akýsi polotovar. Mao Čcha sa totiž ďalej naparuje, lisuje a dlho, pri nízkej teplote, suší.
Pu Erhy boli dlhú dobu pre bežných konzumentov nedosiahnuteľným tovarom. Pôvodne sa totiž dodávali iba cisárovi a jeho hosťom. Aj preto ich niekedy nájdeme pod názvom „čaj cisárov“.
Konkrétne tento Pu Erh bol lisovaný do tvaru malých hniezd (alebo aj včelích úľkov). Iné čaje mávajú tvar veľkých koláčov či tehál. Z nich je však potrebné požadované množstvo čaju odlúpnuť ostrým nástrojom. Na rozdiel od klasických zelených alebo čiernych čajov sa Pu Erhy skladujú dlhšiu dobu (niektoré aj pár desaťročí), aby sa v nich plne rozvinuli všetky chute a vône.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Pu Erh Mini Tou Cha sparte vriacou vodou (voda by mala vrieť po dobu 1 minúty).
- Lúhujte niekoľko sekúnd, vodu vylejte a zalejte druhý nálev. Naň lúhujte čaj 3-5 minút, potom sceďte.
- Pu Erh Mini Tou Cha môžete lúhovať 5-krát.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PU ERH MINI TOU CHA

PU ERH MINI TOU CHA - stárí 15 let
