

PU ERH MINI TOU CHA - stárí 15 let
Štvorgramový maznáčik je medzi čajmi skutočným unikátom. Trvalo celých pätnásť rokov, než vyzrel a zaradil sa k najlepším čajom na svete. Pu Erh Mini Tou Cha je správnou voľbou pre čajových nadšencov a milovníkov hlbokých chutí a jemných nálevov. Kto sa napije, nestretne sa so žiadnou trpkosťou. V ústach sa mu rozvinie mierne sladké a mimoriadne bohaté teplo.
Zloženie
Červený čaj Pu Erh Mini Tou Cha 100%Nálev a chuť čaju
Temne rudý nálev a veľmi príjemná chuť bez trpkosti - taký je Pu Erh Mini Tou Cha. Ak si ho pripravíte, bude vaša šálka po okraj naplnená sladkou lahôdkou s len veľmi skrytou zemitosťou. Trpkosť úplne chýba. Čaj je vyrovnaný, hladký, skvostne lahodný.
Pôvod čaju
Pu Erh Mini Tou Cha pochádza z veľkých nadmorských výšok čínskeho pohoria Wu Liang. To leží v provincii Yunnan preslávenej čajovými plantážami najvyššej kvality. Miestne záhrady sú na svete najvyššie položené, v ktorých rastú čajovníky pre výrobu Pu Erhu. V nadmorskej výške 2400 metrov rastú len zdravé a veľmi staré kríky. Uvádza sa, že dosahujú vek až 200 rokov. Plantáže sú na odľahlých, ťažko prístupných miestach. Nedostatok ciest a značná vzdialenosť od priemyselného znečistenia sú zárukou ako individuálneho prístupu ku žatve, tak čistoty a neprítomnosti zdraviu škodlivých látok.
Zber čajových lístkov prebieha v Junnane trikrát za rok. Prvýkrát v polovici apríla (zberaný čaj je nazývaný (Čchun-ťien), druhýkrát na prelome júla a augusta (Er-šuej na výrobu lisovaných čajov), tretíkrát v septembri a októbri (Ku-chua na výrobu tabuľkového čaju). Natrhané lístky sa nechajú zavädnúť a zahrievajú sa na panvici. Tým dôjde k tzv. "zabitie zelenej", teda prerušenie enzymatických procesov. Čaj stratí trávnatú príchuť a stáva sa jemným.
Nasleduje väčšinou ručné rolovanie a sušenie na slnku. Tým je hotový Mao Cchao - sypaný čaj, ktorý je východiskovou surovinou pre výrobu lisovaného Pu Erhu. Naparovaním, lisovaním a sušením (pri veľmi nízkej teplote, aby bola zachovaná kompaktnosť čaju) sa z neho stáva tradičný Pu Erh, ku ktorého kvalite prispieva rôzne dlhá doba zrenia.
Rovnako rôzne sú aj typy Pu erhu - líši sa podľa úrovne fermentácie, čajových lístkov a formy lisovania. Koláčiky sa nazývajú Bing Cha (Chi Ping), hniezda Tuo Cha, tehly Čuan Cha. Niekedy sa dávajú do bambusových tyčí, mandarinkových celých šupiek a podobne. Každopádne je to čaj zrejúci, ktorý mení svoje chuťové vlastnosti v závislosti na čase uskladnenia. V Číne existujú pre ne oveľa lepšie podmienky ako v Európe. Relatívna vlhkosť je v Junnane okolo 90 percent, u nás asi 50. Preto dlhé ukladanie v európskych podmienkach čaju skôr škodí, než prospieva - spôsobuje vysychanie. Na trhu sú bežne k dostaniu čaje niekoľko rokov staré, viac ako dvadsaťročné už patria k veľmi drahým raritám.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Na sparenie používame vriacu vodu, vodu nechajte variť 1 minútu a potom PU ERH MINI TOU CHA sparte.
- Necháme lúhovať niekolko sekúnd a potom vodu vylejeme a ihneď zalejeme druhý nálev. Následne necháme Pu Erh lúhovať 3-5 minút a scedíme.
- PU ERH MINI TOU CHA je možné nechať 5x lúhovať.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PU ERH std.

PU ERH MINI TOU CHA
