

PU ERH S NÁDYCHOM CITRÓNU
Temný a svieži, silný a jemný. Spojili sme prirodzenú zemitosť čínskeho Pu Erhu s kyslastými tónmi európskych citrónov. Vznikla atraktívna kompozícia a chuťovo mimoriadne zaujímavá. Nižší obsah teínu predurčuje tento citrónový poklad na celodenné popíjanie. A možno vám pomôže preniknúť do sveta dodatočne fermentovaných čajov. Možno si ju nezamilujete hneď na prvé ochutnanie. Ale, keď sa to po druhé podarí, získate lásku na celý život.
Zloženie
Červený čaj Pu Erh 80%, Citrónová tráva, Citrónová kôra, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Sypaný čaj Pu Erh s nádychom citrónu má tmavo oranžový nálev. Vonia zemito, zároveň sviežo citrónovo. Takú istú kombináciu môžete očakávať od jeho chuti - niekto si v nej nájde jesenný les, iný vlhkú hlinu. Pridajte si k tomu citrusovú čerstvosť a veľmi sa k tomu ochutenému Pu Erhu priblížite. Samozrejme skutočné ochutnanie nič nenahradí.
Pôvod čaju
Prečo sme Pu Erh vybrali? Práve pre jeho atypickú chuť i vôňu. Máme ho radi aj pre nižší obsah teínu, ktorý si dovoľuje vychutnávať tento starodávny čínsky čaj prakticky po celý deň.
Výrobou najlepších Pu Erhov, ktoré sa nezaobídu bez lístkov skutočne starých kríkov čajovníkov čínskych (Camellia sinensis), preslávila najmä provincia Yunnan. Kopcovitá krajina na juhu Číny s priemernou nadmorskou výškou 1980 metrov je s čajom spojovaná tisíce rokov. Nielen vďaka mimoriadnej starostlivosti o kríky starých čajovníkov, ale tiež pre špecifická klima ovplyvňovaná monzúnovými dažďami sa v Yunnanu rodí čaj, ktorý nemá konkurenciu na celom svete.
Samotná výroba Pu Erhu je opradená tajomstvom. Tým, čo z nej robí čaj výnimočnej chuti aj zdravotných účinkov, je dodatočná, pomalá fermentácia. Lístky sa po natrhaní nechajú zvädnúť, potom sú zohriate, točené a sušené. Následne je potrebné im dodať vlhkosť a nechať čaj kvasiť. Pretože sa na Pu Erhy zbierajú nielen púčiky, ale aj staršie veľké listy obsahujúce baktérie a plesne, kvasenie je celkom prirodzené. Môže trvať niekoľko dní aj mesiacov. Akonáhle sa ukončí, čaj sa suší a predáva, buď ako sypaný alebo tvarovaný do tehličiek alebo koláčov.
Druhou dôležitou ingredienciou čaju Pu Erh s nádychom citrónu je citrónová tráva (Cymbopogon citratus). Nazývame ju aj ako citronela alebo vôňovec citrónový, je to tropická tráva, jej všetky jej časti majú charakteristickú citrónovú vôňu. Používa sa nielen k ochuteniu jedál, ale aj v kozmetickom priemysle.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Pu - Erh zalejte vriacou vodou, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.




















Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sitko na čaj okrúhle ø 40mm + stojan
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ŠŤAVNATÁ GUAVA - ovocný čaj

DETSKÝ SEN PRÍRODNÝ - ovocný čaj
