

SLADKÉ VIANOCE - rooibos
Čo je sladšie než sud medu? Múdra horárka si vedela rady. Predsa spánok! My vám prajeme Sladké Vianoce. S dostatkom spánku, maškrtením a smiechom. Tak, ako ich máte radi. Aby vám bolo dobre nielen na duši, ale aj po tele, namiešali sme pre chvíle adventu čaj sladší ako bozk. Rooibos prinesie pohodu, škorica zahreje. Tak šťastné a veselé!
Zloženie
Rooibos, Kandizovaný ananás, Kandizovaná papája, Kúsky jablka 5%, Pomarančová kôra, Aróma prírodná, Škorica 3%, Púpätká ružíNálev a chuť čaju
Tmavo oranžový nálev je sympatický na prvý pohľad. Na prvé pričuchnutie vás očarí a po prvom ochutnaní si ho nadobro zamilujete. Ikonická zimná kombinácia jablka a škorice k Vianociam jednoducho patria.
Sypaný čaj Sladké Vianoce vás povznesie od všedných starostí. Sladkých objatí rooibosu, sviežich jabĺk a hrejivej škorice nebudete mať nikdy dosť.
Pôvod čaju
Základným stavebným kameňom Sladkých Vianoc je rooibos. Hovoríme mu čaj nečaj, pretože aj keď z neho pripravujeme skvostný nálev, nejde ani o ovocie, ani o lístky čajovníka čínskeho. Rooibos čiže Redbush Tea, to sú fermentované vetvičky a lístky čajovníkovce kapského. Stredne vysoký ker rastie výhradne v okolí juhoafrického Cederbergu. Tamojšie úbočia mu poskytujú ideálne pôdne, svetelné a vodné podmienky. Inde na svete sa čajovníkovce pestovať nedarí. Nie, že by sa nenašla podobná klíma. Nenájde sa ale podobne čistá príroda. Čajovníkovec je totiž mimoriadne citlivý k priemyselnému znečisteniu. A tak môžeme bez obáv povedať, že rooibos spĺňa všetky parametre organicky pestovanej byliny.
Opadavé stromy, ktoré na jar krásne kvitnú a na jeseň dávajú šťavnatá jablká, nemusíme v našich zemepisných šírkach predstavovať. Jabloň dorastá až 15 metrov, plodí v neskorom lete alebo na jeseň. Pestovanie jabloní je datované 300 rokov p.n.l. Jablká v sypanom čaji Sladké Vianoce sú konzervované lyofilizáciou, teda sušením mrazom. Pre naše potreby boli vybrané len zrelé a zdravé plody. Lyofilizovaly sa iba veľké kúsky. Výsledkom je ingrediencia, ktorá po zaliatí vodou vyzerá, chutí aj vonia ako čerstvé jabĺčka.
Škorica pochádza zo stromov škoricovníka. Pestujú sa na Srí Lanke, ale aj v Číne. Škoricovník môže byť až 10 metrov vysoký, jeho kôra sa prvýkrát žne 3 roky po vysadení.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj Sladké Vianoce zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaja v kanvici pridajte 1 lyžičku naviac.
- Doba lúhovania 8 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 13 kJ / 3 kcal |
Tuky: | 0.5 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.7 g |
z toho cukry: | 0.7 g |
Bielkoviny: | 0.5 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko M - 1 ks

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ORIENTÁLNÍ MOTIV II

Filter papierový L - do čajových konvičiek
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ROOIBOS ADVENT

AJURVÉDSKÝ ROOIBOS HREJIVÁ ZIMA
