

YA BAO - zelený čaj
Raritnž čaj si vyžaduje raritný popis. Čo napríklad: Stovky rokov zdvíhal vetvy k horúcemu slnku, chúlil sa pod divokými lejakmi, počúval piesne nočného lesa a prebúdzal sa do hmlistých rán. Pamätá si, keď prišiel na svet prapradedko dnešného farmára aj keď sa jeho babička vydávala. Raz za čas je nežnými prstami zbavený šťavnatých púčikov. Rýchlo a s radosťou ich nahradí novými. Starý čínsky čajovník.
Zloženie
Zelený čaj YA BAO 100%Nálev a chuť čaju
Ya Bao je čaj, ktorý si rozhodne zaslúži pozornosť. Chutí sladko, pri troche pozornosti v ňom nachádzame nádych borovicového ihličia. Veľmi osviežujúci! Nálev je jasne svetložltý, aróma bylinná a sladkastá.
Pôvod čaju
Čaj tvorený celými, svetlo šedými alebo mierne zelenými púčikmi je zaujímavý už od pohľadu. A čo potom, keď sa pustíme na stope jeho pôvodu. Dôjdeme k prastarým čajovníkovým stromom v provincii, ktorá je pestovaním a výrobou tých najkvalitnejších čajov preslávená po celom svete. Čínsky Yunnan, kopcovitá krajina na juhu krajiny, ukrýva čajové záhrady staré tisícky rokov. Nadmorská výška a vlhkosť od Indického i Tichého oceánu poskytujú unikátnej odrode čajovníka čínskeho Ye Sheng tie najlepšie podmienky.
Zberajú sa celé, jemne ochlpené čajové púčiky, a to počas končiacej zimy alebo skoro na jar. Pri šklbaní sa musí dávať pozor, aby bola zachovaná možnosť ďalšieho rastu čajovníka. Nikdy nemôžu byť zozbierané všetky puky naraz.
Niektoré zdroje tvrdia, že divoké čajovníky rastúce v Junnanu sú až 1200 rokov staré. Napriek tomu ich lístky poskytujú čaj jemný a svieži. Jeho chuť je prirovnávaná k Pu Erhu a zároveň bielemu čaju. Púčiky sú spracovávané mimoriadne jemne - nedochádza k žiadnemu stláčaniu, nahrievaniu alebo zvinovaniu. Tak, ako sú zozbierané, sušia ich farmári na slnku. Uchovajú si zaujímavý vzhľad, cenné látky a tiež prirodzenú chuť.
Bez zaujímavosti nie je tip na prípravu alkoholového nálevu Ya Bao. Odporúča sa zvoliť ľahký gin a pridať k nemu niekoľko lyžíc tohto čaju. Uzavrieť na 1-2 dni v fľaši a potom si najlepšie s priateľmi vychutnať vzniknutý pozoruhodný nápoj.
Čaj Ya Bao sa na trhu objavuje aj ako Cha Bao, Cha Sun alebo Que Zhi.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ya Bao zalejte vodou s teplotou 80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaja v kanvici pridajte 1 lyžičku naviac.
- Doba lúhovania 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























5. 1.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ČÍNSKY DEKOR

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

WHITE MONKEY - BIELA OPICA zelený čaj

SILVER NEEDLE - biely čaj
