CHINA KEEMUN NINGH HONG JING HAO - čierny čaj
Nebaví vás vstávať, nechce sa vám pracovať a netešíte sa na víkend? Každý má občas nárok na útlm. Ak sa potrebujete dostať späť do tempa a cnie sa vám po dobrej nálade, prihoďte do košíka čierny Keemun. Jedna z jeho najlepších sort so sladkou chuťou pripomínajúcou orchidey je vám k službám. Nebudete ľutovať!
UPS | Dodáme do 21. 2. 2019 | 2,49 € |
---|---|---|
Slovenská pošta | Dodáme do 21. 2. 2019 | 2,49 € |
DHL | Dodáme do 22. 2. 2019 | 2,49 € |
Zasielkovňa | Dodáme do 22. 2. 2019 | 1,79 € |






Zloženie
Čierny čaj China KEEMUN NINGH HONG JING HAO 100%Nálev a chuť čaju
Krásny tmavo hnedočervený nálev vypovedá o sile čierneho čínskeho čaju. Jeho trpkosť je stredná, zato schopnosť osviežiť maximálna. Chuť je sladká, často v nej možno rozlíšiť aftertast orchideí.
Pôvod čaju
Veľmi jemné čajové lístky pochádzajú z provincie Jiangxi bežne známe ako "Kráľ čajov". Z troch strán ich obklopujú hory, v údolí jej dominuje rieka Gan. Provincia má vlhké subtropické podnebie s krátkymi, chladnými a vlhkými zimami. Letá sú horúce a tiež značne bohaté na vzdušnú vlhkosť.
Priemerné ročné teploty sa pohybujú v zime okolo 3-9 ° C, v lete potom medzi 27 až 30 ° C.
Čajovníky čínske (Camellia sinensis) sa zberajú väčšinou zo strmých úbočí. Ich lístky sú jemné a drobné. Zbierajú sa koncom apríla a začiatkom mája. Po zbere sú rozložené a ponechané zvädnutiu. Ďalším krokom je zvinovanie, vo väčšine prípadov ručné. Počas neho dôjde k narušeniu bunkových stien, uvoľneniu šťavy a započatí prirodzenej oxidácií enzýmov. Pre kvalitný priebeh tejto chemickej reakcie je potrebná vysoká vlhkosť aj teplota. Na oba parametre dohliadajú manažéri plantáže. Keď je proces, na ktorom závisí výsledná chuť, sila i farba čaju ukončený, sú lístky sušené na veľkých panviciach alebo teplým vzduchom.
Čaj China Keemun Ningh Hong Jing Hao je najvyšším stupňom sorty Keemun - obsahuje totiž jemné púčiky s veľkým množstvom ochlpených tipsov.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
![]() |
![]() |
![]() |
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ČÍNSKY DEKOR
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

CHINA KEEMUN CONGU - čierny čaj

GOLDEN MONKEY - čierny čaj
