

JAPAN SHIZUOKA GABALONG BIO - zelený čaj
Zloženie
Zelený čaj GABALONG 100%Nálev a chuť čaju
Nálev krásne zlatistej farby s plejádou zelených iskier má plnú a bohatú chuť, v ktorej hrá prím príjemná sladkosť a povestné umami. Pomenovanie tejto piatej chuti, ako sa jej hovorí, vychádza z japonského výrazu pre niečo delikátne a lahodné.
Pôvod čaju
Gabalong, Gabaron alebo jednoducho GABA tea. Pod všetkými týmito názvami nájdete čaj, ktorý je jedným slovom unikátny. Rastie v nádhernom prostredí prefektúry Shizuoka na ostrove Honšú. Tzv. Japonská Riviéra v sebe okrem prírodných krás, malebných zálivov a dychberúceho pohľadu na najvyššiu horu krajiny Fudži ukrýva ideálne podmienky pre pestovanie čaju.
Čajovníkový kultivar Yabukita, ktorý je pre tunajšiu lokalitu typický nielenže úspešne odoláva chladnému počasiu, ale dáva pestovateľom lístky sviežej farby a prvotriednej kvality. To, čo však robí z Gabalongu absolútne výnimočný čaj, je spôsob jeho spracovania. Po ručnom zbere prebieha niekoľkohodinová fermentácia pomocou dusíka. Následne sú lístky uložené do vriec na približne 14 hodín a až potom prebehne mierne naparovanie, ako tomu býva u iných japonských zelených čajov.
Za týmto netradičným užitím dusíka stojí v podstate náhodný vedecký objav profesora Tojiro Tsushidu, ktorý v roku 1984 hľadal spôsob, ako udržať čaj dlhšie čerstvý. Použitie dusíka však viedlo k nečakanému poznaniu, že v takto ošetrených lístkoch prudko stúpla koncentrácia
GABA (kyseliny gama-aminomaslovej). Jej pozitívny vplyv na ľudský organizmus bol vďaka mnohým štúdiám nesporný, čím získal v Japonsku Gabalong štatút zdravotného čaju.
Japan Shiozuka Gabalong avšak vďaka netradičnej fermentácii získal aj veľmi špecifické charakterové vlastnosti, obzvlášť potom lákavú kvetinovo - bylinnú vôňu, sladkastú chuť s jemným maslovým podtónom a neodolateľný zážitok spojený s umami v prvom náleve. Lístky si zachovávajú sýto zelenú farbu a nepravidelný rys. Vychutnajte si šálku čaju, ktorý Vám vďaka neobvyklému spojeniu vedy a tradičného remesla prinesie jedinečný zážitok plný pozitív.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Papierový filter S (balenie 100ks)
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj

CHINA GABALONG BIO - oolong
