

-
Čaje podľa obsahu bylín
- Alchemilkový čaj
- Bambusový čaj
- Čaj z malinovníka
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnica čínska
- Harmančekový čaj
- Jazmínový čaj
- Konopný čaj
- Lipový čaj
- Ľubovníkový čaj
- Mätový čaj
- Medovkový čaj
- Modrý čaj s Clitoriou
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalviový čaj
- Šípkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
- Žihľavový čaj
Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
Korejský čaj
Kórea pozná čaj údajne ešte dlhšie než susedné Japonsko. Prvý historický záznam dokladá použitie čajových lístkov pri obetnom rituáli v roku 661. Čaje patrili k budhistickým kláštorom, a tak, keď ich chcel v 14. storočí vládca Kórei zničiť, podarilo sa mu zlikvidovať aj kultúru pitia čaju. Plantáže… celý popis

JOONGJAK PLUS BIO - zelený čaj

KOREA JEJU OP BIO - zelený čaj

KOREA JEJU SEJAK DURIN BIO - zelený čaj

KOREA JEJU JEONCHA GWARANG BIO - zelený čaj
Korejský čaj
Kórea pozná čaj údajne ešte dlhšie než susedné Japonsko. Prvý historický záznam dokladá použitie čajových lístkov pri obetnom rituáli v roku 661. Čaje patrili k budhistickým kláštorom, a tak, keď ich chcel v 14. storočí vládca Kórei zničiť, podarilo sa mu zlikvidovať aj kultúru pitia čaju. Plantáže zdivočeli, len miestami boli čajovníky udržiavané na prípravu ingrediencie pre šľahaný čaj. Systematické pestovanie, výroba a tiež konzumácia čaju sa do krajiny vrátili v 80. rokoch minulého storočia.
Politicky je Kórea od roku 1945 rozdelená na dve krajiny - Severnú a Južnú Kóreu. Ale nechajme novodobé pokusy o opätovné zjednotenie a proklamácie priateľských vzťahov stranou. Keď sa na oblasť na Kórejskom polostrove a priľahlé pevnine vo východnej Ázii pozrieme prostredníctvom čaju, budeme sa radovať oveľa viac. V súčasnej dobe rastú na tamojších plantážach čajovníky japonského pôvodu.
Výroba vybraných kórejských čajov pravdepodobne kopíruje prastarú metódu Chung-cha, kedy sa zavädnuteé listy ponárajú na krátky čas do horúcej vody. Tým je zastavená prirodzená oxidácia enzýmov. Zároveň je čaj pripravený o teín, dobre rozpustný v teplej vode. Druhý postup je skôr čínsky. Ide o suché vypražovánie zelene, kórejsky Bucheo-cha alebo Pucho-cha. Kórea produkuje predovšetkým zelený čaj, v malom množstve aj čierny alebo polofermentovaný.
Kto do Kórey niekedy osobne zavítal, musí potvrdiť, že ide o oblasť hornatú, zahrňujúcu okrem pevniny tiež asi tri tisícky malých ostrovčekov. Za návštevu rozhodne stoja ako veľké metropoly s modernými mrakodrapmi, tak budhistické paláce, chrámové komplexy a nádherná príroda.