

INDIANSKE ZLATO - ovocný čaj
Ananás, činčilu i kakao nám dali indiáni. Aspoň, čo sa názvov týka. My sme im na oplátku namiešali čaj plný exotického ovocia. Pripomína horúce podnebie, vysoké kopce a radosť zo života, ktoré k indiánom tak nejako patria. Oslávte spoločne ich odvahu, hrdosť, lásku a úctu k prírode. Čaj Indiánske zlato chutí výborne horúci aj ľadový.
Zloženie
Kúsky jablka, Papája, Kúsky ananásu, Brusnice , Kúsky hrušiek, Banánové chipsy, Kúsky manga, Aróma prírodná, Granulát mučenkyNálev a chuť čaju
Sypaný čaj Indiánske zlato bezpečne spoznáte podľa nádhernej sladko ananásovo-hruškovej vône. Nálev má svetlo žltú farbu a chutí po banánoch, mangu i ananáse. Tento čaj si skvelo užijete v zime na zahriatie a v lete pre schladenie.
Pôvod čaju
Indiánske zlato sme pripravili zo surovín, ktoré objednávame u európskych dodávateľov. Výhodou takéhoto postupu je doloženie atestov na všetko ovocia, korenie i orechy. Môžeme si tak byť istí (a vy s nami), že výsledné čae neobsahujú žiadne ťažké kovy alebo zvyšky iných zdraviu škodlivých látok. Ovocie bolo navyše spracovalo veľmi starostlivo - veľké pokrájané kúsky sú konzervované lyofilizáciou, teda sušením mrazom. Výsledkom náročného technologického postupu je skutočne chrumkavé, voňavé a veľmi chutné ovocie, ktoré po zaliatí horúcou vodou vyzerá ako čerstvé.
Ak sa pozrieme na pôvod tých najexotickejších ingrediencií, dočítame sa o tropických oblastiach a v mnohých prípadoch aj spojitosti práve s indiánmi. Takú papáju, plody obrovských bylín Strednej Ameriky, dávni obyvatelia priamo milovali. A nielen je - do jej listov nakladali mäso. Vďaka tomu bolo výrazne krehkejšie. Guľovité bobule majú sladkú a šťavnatú dužinu a vnútri šedočierna semienka. Konzumujú sa buď surové, alebo v džemoch a nápojoch. Papája obsahuje enzýmy podporujúce trávenie, zároveň tiež pomáha zmierňovať zápaly.
Amerika je domovom tiež ananásovníku. Juhoamerickí indiáni dali ich plodom dokonca meno - Anana. Typické ovocie s prenikavou chuťou a príjemnou vôňou sa konzumuje priamo, alebo v kompótoch či nápojoch. Ananás je mimoriadne bohatý na enzým bromelín prispievajúci k správnemu tráveniu. Vedci v ananásu identifikovali tiež vitamíny A, B1 a B2 aj C, ďalej vápnik, fosfor, železo a draslík.
Mango pochádza z Ázie a je skvelým zdrojom vitamínov A, C a betakaroténu. Oválne plody so zelenou alebo červenou šupkou nádherne vonia. Sladká dužina sa hodí ako do šalátov, tak k rybám, syrom a mäsu. Pokiaľ ide o benefity, konzumácia manga pomáha zvládať infekcie a prechladnutia, upokojiť nervy a zlepšiť zrak.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
1. Čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
2. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
3. Doba lúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.




















Energetická hodnota: | 9 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasytených : | 0 g |
Sacharidy: | 0.5 g |
z toho cukry: | 0.5 g |
Bielkoviny: | 0 g |
Soľ: | 0 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

OSVIEŽUJÚCA BROSKYŇA - ovocný čaj

JEDINEČNÉ MANGO - ovocný čaj
