

CHINA OOLONG HUANG JIN GUI - GOLDEN OSMANTHUS
Huangjin Gui je čaj tak výnimočný, že má dokonca vlastné zápis vo Wikipédii. Čínsky Oolong z tradičnej provincie Fujian dostal priezvisko Osmanthus. To preto, že svojou jedinečnou vôňou pripomína jeho kvety. A chuť? Tá je veľmi hladká, kvetinová, v závere sladkastá. Pripravte si z neho viac nálevov. Každý bude trochu iný.
Zloženie
CHINA OOLONG HUANG JIN GUI , Kvet Osmantus 3%, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Prvotriedna kvalita čaju Oolong je zárukou skvostného chuťového zážitku. Objavíte v ňom neuveriteľnú nasládlosť, jeho chuť je čistá, mäkko kvetinová, na konci sladkastá s broskyňovým nádychom. Trpkosť takmer chýba. Tento nápadný a provokatívny čaj je ideálny pre prípravu viacerýc nálevov. Ich zlatá farba a priezračnosť vám učaruje.
Pôvod čaju
Označenie slovom Formosa signalizuje, že ide o vysoko kvalitný čaj "z nádherného ostrova". Polofermentovaný taiwanský Oolong skutočne patrí k špičke vo svojej kategórii. Do krajiny boli čajovníky čínske (Camellia sinensis) privezené z Číny. Najstaršie čajové plantáže na Taiwane pochádzajú z 19. storočia. Dnes je ostrov siedmym najväčším výrobcom čaju na svete s produkciou 20 tisíc ton ročne. Jeho veľkou špecialitou je práve polofermentovaný alebo tiež modrozelený čaj Oolong.
Pre región Nantou, ktorý sa rozkladá v kopcovitej krajine, je typické pestovanie dvoch unikátnych Oolong - Fancy a Finest. Obaja sú dielom mnohoročného kríženia čajovníkových kríkov, ktoré po tri generácie trpezlivo vykonávali tamojší farmári. Výsledkom sú skutočné lahôdky. My vám privážame Fancy so širším spektrom chutí, pomerne vysokou orechovosťou a lahodnou nasládlosťou. Tento veľmi ľahký čaj môžete popíjať kedykoľvek počas dňa.
Čajové lístky pre výrobu Formosa Oolong Fancy sa zberajú až šesťkrát ročne. Spracovať sa musia okamžite po natrhaní. Po prevoze na farmu sa nechávajú zvädnúť vo veľkej miestnosti s teplotou 25-28 stupňov celzia. Lístky tak uvoľnia isté množstvo vody a zmení sa ich vôňa. Po zavädnutí sú strojovo natriasané, čím sa porušia ich bunkové štruktúry a zahája fermentačné procesy. Spravidla trvajú 3 hodiny a v okamihu, keď je dosiahnutý želaný stupňa fermentácie, sú vysokou teplotou zničené enzýmy, ktoré ju umožňujú - taiwanské Oolongy sa nahrejú na veľkých panviciach. Čaj je následne roloaný, sušený a tvarovaný.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 80-90 °C, v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 4 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.1 g |
z toho cukry: | 0.1 g |
Bielkoviny: | 0.1 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ČÍNSKY DEKOR

ČAJOVÁ KONVICE SE SÍTKEM - ORIENTÁLNÍ MOTIV II

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

OOLONG TIE GUAN YIN, Železná bohyňa milosrdenstva

MILK OOLONG

FORMOSA OOLONG FANCY
Prezerali ste
