JAPAN SENCHA TOPAZ - zelený čaj
Ten pravý pôžitok začína už pri sypanie čajových lístkov a ovocia do kanvičky. Smaragdové ihličky Senchi zacinkajú o sklo, maliny, jahody a černice mäkko pristávajú na dno. Horúca voda zabublá a všetko sa dá do pohybu. Čaj sa roztvorí, ovocie naberie objem. Z kanvičky stúpa horúca vôna, nálev získava ružovkastú farbu.
UPS | Dodáme do 21. 2. 2019 | 2,49 € |
---|---|---|
Slovenská pošta | Dodáme do 21. 2. 2019 | 2,49 € |
DHL | Dodáme do 22. 2. 2019 | 2,49 € |
Zasielkovňa | Dodáme do 22. 2. 2019 | 1,79 € |






Zloženie
Zelený čaj Sencha 83%, Maliny, Čierne ríbezle, Černice, Hrozienka 8%, Jahody, Harmanček, Hloh, Kôra z trnky, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Keď je základom sypaného čaju zelená japonská Sencha, je skoro isté, že nálev bude chutiť ľahko trávovo, trochu kvetinovo a mierne zvieravo. Keď je k Sencha pridaná sladkokyslým ovocím, ucítime zaručene tiež vôňu lesa a lahodné tóny všetkých jeho dobrôt.
Tento zelený čaj sa výborne hodí na prípravu ice tea. Skúste vlažný čaj naliať do pohára zaplneného do 2/3 kockami ľadu. Získate lahodne osviežujúci nápoj.
Pôvod čaju
Čaj Sencha tvorí minimálne 50% z produkcie všetkých zelených čajov v Japonsku. Pestuje sa na čajových plantážach v údoliach i horských úbočiach, všade tam, kde majú čajovníky pre svoj rast dostatok vlahy a primerané pôdne pomery. Najčastejšie je zelený čaj zozbieraný pod posvätnou horou Fuji v oblasti Shizuoka. Po zbere, ktorá sa vykonáva zavčas rána, sa čajové lístky nechajú ľahko zvädnúť. Aby sa zabránilo procese fermentácie, teda kvaseniu, pristupujú výrobcovia Sencha k tradičnému naparovaniu. Krátky, ale intenzívny kontakt čajových lístkov s horúcou parou zachová ich úžasnú zelenú farbu a uchráni cenné látky pred oxidáciou. Potom sú lístky zvinuté do ihličiek, sušené a vytriedené podľa kvality.
Všetko ovocie, ktoré Japan Sencha Topaz obsahuje, sme nakúpili u certifikovaných a osvedčených dodávateľov z krajín EÚ. Máme tak záruku, že na spracovanie vybrali len zdravé kúsky a venovali im maximálnu starostlivosť. Konzervácia prebehla takzvanou lyofilizáciou, unikátnym vákuovým vymrazovaním, vďaka ktorej si ovocie zachovalo prirodzenú farbu, chuť a vôňu. Zároveň nebolo ochudobnené ani o žiadne zdraviu prospešné látky.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
![]() |
![]() |
![]() |
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























5. 1.
22. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ČÍNSKY DEKOR
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRUSNICOVÝ - KAKTUSOVÝ - zelený čaj

ELIXÍR VEČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj
