

Moringa s mätou - zelený čaj
Obe sú jemné, obe pomáhajú. Aby im nebolo smutno, prisypali sme k nim lístky zeleného čaju a chrpové kvety. Moringa s mätou sa trasie blahom. Keď ju zalejete horúcou vodou, o to potešenie sa s vami rada rozdelí. Čaj s delikátnou mätovou chuťou a príjemnou bylinkovou vôňou môžete popíjať celý deň. Poskytne vám kúsok všetkého. Ľahko dobije energiou, mierne zrelaxuje. Doplníte antioxidanty, urobíte radosť žalúdku ...
Zloženie
Zelený čaj, Mäta pieporná 15%, Moringa listy 15%, Listy mäty 5%, Kvety nevädze, Kvety slnečniceNálev a chuť čaju
Zelený čaj Moringa s mätou dáva svetlo žltozelený nálev s bylinkovou vôňou. Chuť je harmonická, prírodná, slabo pieporná.
Pôvod čaju
Ingrediencie, z ktorých sme namiešali zelený čaj Moringa s mätou, pochádzajú od nášho prevereného európskeho dodávateľa. Sú opatrené certifikátmi kvality a boli pestované bez použitia priemyselne vyrábaných hnojív. Sušenie sa uskutočnilo za veľmi prísnych podmienok tak, aby v čaji aj bylinách zostalo zachované maximum zdraviu prospešných látok a konzument nebol ochudobnený ani o ich prirodzenú chuť, vôňu a farbu.
Základnou zložkou tohto čaju je Moringa, presnejšie listy stromu s názvom moringa olejodárná (Moringou oleifera). Vyskytuje sa v Indii, Afrike, Arábii aj na Madagaskare. Strom je zaujímavý po všetkých stránkach - patrí totiž medzi takzvané viacúčelové plodiny. Jeho listy sú zbierané pre liečivé využitie, avšak ľudia v Afrike a Indii je pridávajú do pokrmov. Jedlé sú aj kvety a plody, korene je dokonca možné použiť ako náhradu chrenu. Z kôry moringy sa vyrábajú povrazy, vetvami nepohrdnú ťavy. Samotné listy odporúčajú miestni liečitelia na potieranie mnohých neduhov. Sú totiž bohaté na antioxidanty, vitamín C, draslík a vápnik.
Mäta pieporná (Mentha piperita) je na rozdiel od Moringy doma v Európe. Trváca bylina vyniká obsahom mentolu, ktorý prispieva okrem iného k zdraviu tráviacej sústavy. Mäta dorastá 50-80 centimetrov, kvitne svetle fialovo a jej vňať i listy sa zbierajú dvakrát za rok. Ide o jednu z najstarších liečiviek vôbec. V Čechách si získala prívlastok Balsam, vetrovka alebo vetrovej korenia a využíva sa na prípravu čajov, kloktadiel, kúpeľov, sirupov, likérov, tinktúr, olejov a dokonca aj omáčok.
Táto zmes obsahuje aj zelený čaj. Preto je dobré mať na pamäti, že disponuje povzbudzujúcim teínom, aj keď v malej miere.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Návod na prípravu
- Vsypte 1-2 čajové lyžičky čaju do šálky, zalejte 2 dcl vody s teplotou 80-90 ⁰C.
- Nechajte 3 minúty lúhovať v prikrytej šálke.
- Sceďte a popíjajte niekoľkokrát za deň.

























Energetická hodnota: | 4 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.1 g |
z toho cukry: | 0.1 g |
Bielkoviny: | 0.1 g |
Soľ: | 0.01 g |
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

MALÝ BUDHA - zelený čaj

AJURVÉDSKY ČAJ BYLINKY PRE MUŽOV

TULSI - bylina
Prezerali ste
