

VEĽKONOČNÉ PREKVAPENIE - rooibos
Ani ušatý zajačik, ani rozstrapatené kuriatko. Zo sáčku s Veľkonočným prekvapením na vás vykukne jahodovo-banánová maškrta. Ku sviatku jari sa hodí báječne. Rooibos prinesie omamnú vôňu, jahody šibalskú chuť a banány kompozíciu ukončia exotickou bodkou. Pokiaľ jar bude chladná, užívajte si čaj horúci. V opačnom prípade ho nalejte na kocky ľadu. Krásnu Veľkú noc!
Zloženie
Rooibos, Banánové lupienky (banán, kokosový olej, cukor, med, prírodná aróma), Kandizovaný ananás, Aróma prírodná, Kúsky jahôdNálev a chuť čaju
Čajová zmes Veľkonočné prekvapenie dáva tmavo jantárový nálev aj krásne sladkú ovocne vyváženú chuť. Čaj vonia po mede, jahodách aj banánoch, skúsený Manuak objaví aj stopy osviežujúceho ananásu.
Pôvod čaju
Všetky suroviny, ktoré sme pri namiešaní čaju Veľkonočné prekvapenie použili, pochádzajú z kontrolovaného poľnohospodárstva. Boli pestované a spracované s ohľadom na maximálne uchovanie zdraviu prospešných látok. Preto môže popíjanie tejto čajovej zmesi priniesť uvoĽnenie, povzbudenie obranyschopnosti a pomoc od stresu.
Základom Veľkonočného prekvapenia je Rooibos - fermentované vetvičky a lístky juhoafrického kríku s názvom čajovníkovec (Aspalathus linearis). Nie veľké rastliny sa vyskytujú iba v horách Caderbergu. Sú totiž viazaní na tamojšiu pôdu i podnebie. Znamenitú chuť a schopnosť pomáhať radu zdravotným ťažkostiam objavili miestny Krováci. Rastlina botanicky bola popísaná až koncom 18. storočia. Afrika ju vo väčšom množstve začala vyvážať o 200 rokov neskôr. Rooibos je cenený najmä ako zdroj antioxidantov aspalathinu a nothofaginu. Vďaka nim pomáha telu bojovať s voľnými radikálmi a predchádzať predčasnému starnutiu buniek.
Jahody určite pozná každý. Drobné červené ovocie je hodnotné najmä pre vysoký obsah vitamínu C, ale tiež vitamín A, B a E. Historici uvádzajú, že jahody boli pestované už v období starovekého Ríma. Hovorí sa o nich ako o ovocí lásky, čo súvisí s niektorými ich účinkami.
Banány v našich končinách, na rozdiel od jahôd, doma nie sú. Napriek tomu dnes patrí k dostupnému spôsobu, ako si obohatiť jedálniček o vitamíny (C, B6, E) a minerály (draslík, horčík, fosfor). Pretiahnuté žlté plody pochádzajú zrejme z dnešného územia Papuy-Novej Guineje, prvý krát sa o nich zmieňuje budhistický text z doby 600 rokov pr. n. l. V súčasnej dobe patrí k najväčším vývozcom banánov Ekvádor, Kostarika, Kolumbia a Filipíny.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C, v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 8 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.




















Energetická hodnota: | 10 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.5 g |
z toho cukry: | 0.3 g |
Bielkoviny: | 0.1 g |
Soľ: | 0.01 g |
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ROOIBOS ČERVENÁ VÁŠEŇ

ALADIN - zmes
