

-
Čaje podľa obsahu bylín
- Alchemilkový čaj
- Bambusový čaj
- Čaj z malinovníka
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnica čínska
- Harmančekový čaj
- Jazmínový čaj
- Konopný čaj
- Lipový čaj
- Ľubovníkový čaj
- Mätový čaj
- Medovkový čaj
- Modrý čaj s Clitoriou
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalviový čaj
- Šípkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
- Žihľavový čaj
Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
3. Ako zatočiť so stresom raz a navždy

Kocovina, nevyspatie, malé deti?
Pre povzbudenie a osvieženie sa najviac hodia prémiové sypané čaje s vysokým obsahom kofeínu (teín). Na rozdiel od porciovaných neobsahujú žiadny prach ani rezíduá z výrobných liniek, sú naprosto čisté a v mnohých prípadoch aj BIO. Aby sme ich skvelé vlastnosti využili na maximum, necháme ich lúhovať tri až päť minút. To bohato stačí k vyplavovaniu kofeínu a zároveň sa nezačnú masívne uvoľňovať triesloviny, ktoré ich účinky tlmia.
K zahnaniu únavy:
1. Assam - čierny čaj zo severovýchodnej Indie má plnú a sviežu chuť s výraznou sladkastou arómou. Pridáva sa do raňajkových čajov, pretože zaistí rýchle prebudenie.
2. Gunpowder - zelená perla od najskúsenejších čínskych pestovateľov. Žiadne kalórie, maximum kofeínu. Proste klasika, ktorá nesklame.
3. Golden Monkey - pre Čínu trochu netypický čierny čaj, zato nadupaný povzbudzujúcimi látkami.
4. English Breakfast - špeciálny čierny čaj z Cejlónu. Tmavý a veľmi silný, výborný k raketovému naštartovaniu.
Duševná činnosť si žiada poriadnu porciu inšpirácie, kreativita je ťažká drina
Keď sedíte dlhé hodiny pred prázdnym monitorom, keď hľadáte nápad na nový projekt, keď ste unavení jednotvárnosťou pracovných dní… tak siahnite po zelenom čaji. Vyniká lahodne osviežujúcou chuťou a vo väčšine prípadov aj nižším podielom kofeínu.
Pre chvíle, kedy potrebujete zapojiť mozog:
- Fog Tea - čínska nádhera so stredným množstvom kofeínu a veľmi jemnou trpkosťou. Čaj z hmly môžete piť celý deň, každý mesiac, dlhé roky.
- Bi Hing Lou - špičkový zelený čaj z čínskych hôr. Tekuté občerstvenie s mimoriadnym vplyvom na dobrú náladu.
- Japan Gyokuro - pre vzácne chvíle filozofovania a meditácií. Jeho chuti bol priradený samostatný názov. Tento čaj nie je ani sladký, slaný, horký alebo kyslý, je proste umami.
- Oolong - polozelená dobrota je ako stvorená pre študentov v skúškovom období. Podporuje pamäť a zaháňa chuť ísť „na jedno“.
Hoďte nohy na stôl
Po príchode z práce by sme sa najradšej niekam na chvíľu zašili. Prepnúť myšlienky, rýchlo zrelaxovať. Zrejme pre tieto prípady rastú na svete čaje so schopnosťou uviesť náš mozog do módu: Som v pohode.
Čaje nečaje k dvadsaťminútovému relaxu:
- Pu Erh - hovoria mu Červené zlato alebo Čínsky penicilín. Proces jeho výroby je opradený tajomstvom, isté je iba to, že po prvej šálke budete v kľude, aj keby okolo vás traktory padali.
- Rooibos - sladké potešenie z južnej Afriky neobsahuje žiadny kofeín. Varte ho sebe aj deťom, vaša domácnosť sa premení v oázu úsmevov a pohody.
- Honeybush - atraktívny medový „čaj“ je zárukou skvelých zážitkov. Chutí studený ak horúci, ľuďom v rekonvalescencii, malým deťom, tehotným a dojčiacim ženám.
Mlsný jazýček potrebuje starostlivosť
Ovocie je dobré. Bylinky a korenie tiež. Zabudnite na supermarket a nezrelé banány, nahnité broskyne alebo chemikáliami napustené jablká. Kto vie, čo je dobré, zaleje si horúcou vodou akostné ovocné čaje. Pošteklí mlsný jazýček, vpraví do tela vitamíny a zrelaxuje jedna báseň.
Ovocné potešenie na každý deň:
- Ovocný čaj s ibištekom - má senzačné zdravotné účinky a luxusnú chuť. Je miešaný z veľkých kusov skutočného ovocia, neobsahuje náhrady ani syntetické arómy. Prosto príroda sama.
- Ovocný čaj bez ibišteka - špeciálne pre maličké deti alebo ľudí citlivých na ibištek. Luxusná chuť a vôňa vás zanesie najkratšou cestou do rozprávky.
A nakoniec – čo tak malý čajový rituál?
Kto chce dať pitiu čaju filozofický presah a skutočne si u neho oddýchnuť, pre toho je tu 7 zásad Cesty čaju. Zostavil ich pred päťsto rokmi Sen no Rikjú. Pokiaľ ich interpretujeme na dnešnú dobu, môžeme v nich nájsť výbornú nápovedu, ako u čaju nabrať nové sily, zahodiť stres a relaxovať.
- zásada: Urob si lahodnú misku čaju Či už si čaj pripravujeme pre seba alebo čakáme hostí, mali by sme venovať jeho výberu veľkú pozornosť. Podľa toho možno usúdiť, nakoľko nám na osobe, pre ktorú čaj chystáme, záleží.
- zásada: Urovnaj drevené uhlie tak, aby sa v ňom zohriala voda Čajový majster musí vedieť zachádzať s drevenými uhlíkmi. Ich rozmiestnenie je dôležité pre rýchly ohrev vody. Naša voľná interpretácia: Pripravte si všetky potreby na varenie vody, aby ste nestrácali čas ich hľadaním alebo pomalým nahrievaním.
- zásada: Kvetiny uprav tak, ako rastú na lúk Tu sa majster pozastavuje nad japonským umením úpravy kvetín – ikebana. Rastliny určené pre čajovou miestnosť sa nazývajú čabana. Ich aranžmá sú jednoduché, elegantné a vyzdvihujú krásu prírody. Pokiaľ sa chystáte stráviť nejaký čas s čajom, nezabudnite, že vaše okolie by malo byť harmonické. Je nanajvýš príjemné relaxovať s pohľadom upreným na živú kvetinu.
- zásada: V lete vyvolávaj zdanie chladu, v zime tepla Je nesmierne osviežujúce, keď sa v parnom lete môžeme kochať pohľadom na zurčivú vodu alebo aspoň orosené okrúhliaky. Rovnako tak v zime sa radi zahrejeme – pocit tepla navodia tmavé farby čajového riadu alebo mäkké svetlo lampy.
- zásada: Konaj všetko s predstihom Japonci sú svojou presnosťou a dochvíľnosťou preslávení. Môžeme sa od nich učiť, a preto je dobré byť aj u čajového obradu spoľahlivý a rešpektovať čas.
- zásada: Buď pripravený na dážď Prakticky mal majster na mysli, že aj krásny deň sa môže zmeniť. Pre prípad dažďa by mal byť hostiteľ vybavený dáždnikom a obuvou, aby sa mohli jeho hostia prechádzať po záhrade aj pri zmene počasia. Ak sa pozrieme na tento bod s nadhľadom, je jasné, že nám hovorí: Život je plný zmien, prijímaj ich a buď im otvorený.
- zásada: Ber ohľad na každého, v ktorého spoločnosti sa ocitneš Je to jednoduché – ktokoľvek bude vaším hosťom, buďte s ním v harmónii. Zažijete tak pocit spolupatričnosti s ľuďmi, prírodou, vesmírom…
Ďalší kapitoly:
- Ako rozoznať čaj od kvalitného čaju?
- Kanvička plná zdravia. Uvarte si sypaný čaj!
- Ako zatočiť so stresom raz a navždy
- Prečo dať prednosť sypanému čaju pred porciovaným
- Čaj je doma, a čo teraz
- Sypaný čaj neznáša svetlo, vlhko a pachy. Neubližujte mu
- Dôvera je základ. My vám ju ponúkame