

ALADIN - zmes
Neskutočne sladký a úžasne svieži - to je náš Aladin. Úplne ako z rozprávky. Stačí ho uvariť a splní vám tri želania - mierne vás omladí, zaženie stres a naštartuje metabolizmus. V dnešnej hektickej dobe nie je nič lepšie. Prirodzene bezkofeínový nápoj s medovo-ovocnou chuťou sa bude páčiť malým deťom aj ich starým rodičom.
Zloženie
Rooibos 68%, Honeybush 18%, Višne 4%, Medovka, Žlté hrozienka, Jahody, Hrozienka, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Už podľa názvu musí byť tento sypaný čaj čarovný. A určite je! Čarovnú nasládlosť Rooibosu a honeybushu vhodne dopĺňa ovocná sviežosť jahôd a višní. Spoločne hrajú na veľmi lahodnú, hladkú a ľahko orechovú nôtu. V žiadnom prípade v čaji Aladin nenájdete trpké alebo horké tóny. Nálev má tmavo mahagónovú farbu.
Vďaka svojmu zloženiu je Aladin mimoriadne vhodný na konzumáciu tiež v podobe ice tea. Stačí naplniť vysoký pohár alebo džbán do 2/3 kockami ľadu a preliať ich vlažným čajom. Výsledkom je občerstvujúci nápoj plný vitamínov a antioxidantov vhodný na piknik alebo k bazénu.
Pôvod čaju
Sypaný čaj Aladin si miešame sami. Rooibos a Honeybush dovážame z ich domovín, ovocie a byliny nakupujeme u certifikovaného dodávateľa v EÚ. Preto máme istotu, že neobsahujú ťažké kovy ani iné zdraviu škodlivé látky. Ovocie je navyše konzervované veľmi šetrnou metódou sušením mrazom (lyofilizácia). Nestráca tak vitamíny a zachováva si všetky senzorické vlastnosti. Po zaliatí horúcou vodou ovocie vyzerá, vonia a chutí ako čerstvé.
Pre Rooibos vyrážame pravidelne do Južnej Afriky. Vetvičky a lístky čajovníkovca kapského, ktorý rastie výlučne v horách Cederbergu, sa spracovávajú tradičným spôsobom. Po zbere ich miestny obyvatelia nasekajú na menšie kúsky, tie nahrnú na hromady a nechávajú fermentovať. Keď je proces na konci, zmení sa pôvodne zelený materiál na mahagónový a vynikne omamná sladká vôňa. Nakoniec je Rooibos sušený na slnku.
Honeybush býva tiež nazývaný medovým kríkom, pretože má chuť skutočne veľmi podobnú medu. Kríky, z ktorých sa zbiera, nájdeme na strmých úbočiach Východného a Južného mysu Juhoafrickej republiky. Sú veľmi citlivé na priemyselné znečistenie vody, pôdy aj ovzdušia, preto je takmer nemožné pestovať ich inde ako na pôvodných prirodzených stanovištiach. Zberajú sa celé vetvičky aj s listami. Farmári ich narežú a fermentujú. Honeybush sa tiež suší na slnku.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou o teplote 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























12. 1.
22. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Filter papierový L - do čajových konvičiek

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II

Čajova kanvica so sitkom - orientálny motiv II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HONEYBUSH SUPERSTAR

ZELENÝ ROOIBOS RAKYTNÍK - GUAVA
