

BAOBAB BIO (Adansonia grandidieri) - prášok
Tie tvoje baobaby sa trochu podobajú hlávkam kapusty, zasmial sa Malý princ." Môžete mať tiež dôvod na radosť. Prášok s plodov slávneho stromu vám bude chutiť a využijete ho nielen ako prirodzený zdroj železa a vitamínu C, ale aj ako prísadu do dezertov, nápojov alebo šalátov. Africký dlhoveký krásavec je vyslancom pevného zdravia a pohody.
Zloženie
Baobab 100%Nálev a chuť byliny
Biely a veľmi jemný prášok z plodov Baobabov chutí mimoriadne príjemne. Je výrazne sladkokyslá a sviežo voňajúca.
Pôvod byliny
Baobab prstnatý (Adansonia digitata) je tvarom mimoriadne zaujímavý listnatý strom dorastajúci až 25 metrov. Vyniká veľmi širokým kmeňom a mohutnými koreňmi. Koruna je skromnejšia, preto sa o babobabe hovorí, že rastie "hore nohami".
Tak nezvyčajný strom je samozrejme obklopený veľa mýtov a legiend. Prírodné kmene žijúci pozdĺž rieky Zambezi veria, že baobaby so svojou mohutnosťou boli tak pyšní, až nahnevali bohov, ktorí ich vytrhali zo zeme a vzrazili späť korunami dole. Pri rieke Limpopo sa zas traduje, že chlapec, ktorý sa okúpe vo vode používanej pri spracovaní kôre baobaby, vyrastie z neho veľký muž. Ženy bývajúce blízko baobaby majú údajne veľa detí. Jeden baobab v národnom parku Kafue vraj vo svojom mohutnom kmeni oväznil štyri dievčiny, do ktoré sa zamiloval. Dnes je v jeho korune postavený dom, z ktorého sa skutočne dá počuť počas búrlivých nocí plač uväznených dievčat.
Baobaby sa dožívajú viac ako 1000 rokov, sú opadavé, ich listy pripomínajú päť prstov ruky. Okrem vzhľadu pripúta pozornosť ťažkými, bielymi a silne voňajúcimi kvetmi. Otvárajú sa iba na jednu noc, opeľujú ich netopiery z rodu Pteropodinae. Po odkvetu vytvára baobab veľké plody vajcovitého tvaru s tvrdým oplodím. Práve ich dužina slúži na výrobu vysoko ceneného prášku.
Tieto stromy sú typické pre africkú krajinu, ale boli vysadené aj na Madagaskare a v Indii. Názov baobab pochádza z arabčiny a je preložený ako "otec mnoho semien".
V Afrike patrí baobab medzi cenné zdroje potravy. Jeho listy sa používajú na kŕmenie prežúvavého dobytka, šťavnaté drevo vyhľadávajú v období sucha sloni. Plody baobabov konzumujú miestny obyvatelia buď čerstvé, alebo vysušené rozpúšťajú v mlieku či vode. Mladé čerstvé listy sa používajú na prípravu omáčok, alebo je z nich vyrobený prášok lalo. Zo semien baobabov je možné lisovať olej.
Baobab - prášok by nemal prejsť tepelnou úpravou. Stačí ho rozmiešať v nápoji, pridať do smoothie, jogurtu alebo na dezerty.
Ukážka balenia bylín
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter bylín. Byliny sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci sú byliny mimoriadne náchylné a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu byliny a jej nálevu.
Návod na prípravu
- Čajovú lyžičku prášku rozmiešajte v troche vody na kašu.
- Kašičku môžete rozriediť vodou, džúsom alebo šťavou.
- Odporúčaná denná dávka 1-3 čajové lyžičky.




















Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

SHATAVARI (Asparagus racemosus) - prášok

BRAHMI BIO - prášok
