

BETLEHEMSKÁ HVIEZDA - ovocný čaj
Je úplne jedno, čo odporúčajú experti alebo čajoví gurmáni. Keď máte chuť na ovocie, dajte si ho! A najlepšie v prírodnej forme, bez umelých farbív a chemických aróm. Ovocný čaj Betlehemská hviezda sme namiešali presne podľa priania milovníkov zimných sviatkov a dlhej pohody. Vonia po jablkách a škorici, je sladký ako mandle.
Zloženie
Jablko, Kandizovaný ananás, Kandizovaná papája, Červená repa, Škorica, Aróma prírodná, Hrozienka, Kokosové chipsy, Pražené mandle (mandle, karamelizovaný cukor), Popcorn (kukurica, cukor, olej)Nálev a chuť čaju
Ovocný čaj Betlehemská hviezda má po zaliatí horúcou vodou červenú, iskrivú farbu. Chutí ako pražené mandle s jablkami a štipkou škorice. Pretože obsahuje aj kandizované ovocie, má príjemnú exotickú linku.
Pôvod čaju
Pretože Betlehemská hviezda vonia a chutí hlave po mandliach, začnime nimi. Hovoríme o nich síce ako o orechoch, ale ide o jadrá kôstok, ktoré sa nachádzajú v plode nazývanom rubina.
Tieto lahodné „orechy“ pochádzajú z teplých a slnečných oblastí okolo Stredozemného mora, kde mandľovníky obyčajné (Prunus dulcis) rastú. Odborníci udávajú, že mandľovníky rástli skôr v lokalitách Strednej Ázie, Perzie, Číny, malej Ázie alebo severnej Afriky. Mandle, ktoré konzumujeme, sú vyšľachtené sladké odrody s minimálnym obsahom amygdalínu, čo je látka, ktorá môže byť v horkých mandliach jedovatá.
Väčšina produkcie mandlí dnes pochádza zo Spojených štátov, najmä z Kalifornie. Kalifornskí pestovatelia sa špecializujú na sladké mandle a pestujú ich vo viac ako tridsiatich odrodách.
Po zbere sa mandle starostlivo pražia, čo im dodáva hlbokú, orieškovú chuť s nádychom karamelu vďaka cukru, v ktorom sú pražené. Ich chrumkavosť a bohatá chuť dominuje celému čaju a robí ho nezabudnuteľným.
Sladké mandle sú obľúbenou pochutinou k vínu, používajú sa v dezertoch, vianočnom pečive a sú tiež základom na výrobu marcipánu a likérov, ako je amaretto.
Čaj obsahuje aj jablká, plody stromov pôvodom z miernej klímy strednej Ázie či ananás a papáje z trópov, červenú repu, škoricu aj hrozienka. O exotický nádych nápoja sa starajú kúsky kokosu.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj zalejte vodou o teplote 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 15 kJ / 4 kcal |
Tuky: | 0.5 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.9 g |
z toho cukry: | 0.9 g |
Bielkoviny: | 0.5 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sitko kliešte veľké 65mm

Bavlnené sitko M - 1 ks

Bambusové sitko s dvoma úchytmi

ČAJOVÉ NEREZOVÉ SITKO

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

AJURVÉDSKA ZMES TULSI SO ZÁZVOROM

Hrejivý perníček - zelený čaj
