

BETLEHEMSKÁ HVIEZDA - ovocný čaj
Je úplne jedno, čo odporúčajú experti alebo čajoví gurmáni. Keď máte chuť na ovocie, dajte si ho! A najlepšie v prírodnej forme, bez umelých farbív a chemických aróm. Ovocný čaj Betlehemská hviezda sme namiešali presne podľa priania milovníkov zimných sviatkov a dlhej pohody. Vonia po jablkách a škorici, je sladký ako mandle.
Zloženie
Jablko, Kandizovaný ananás, Kandizovaná papája, Červená repa, Škorica, Aróma prírodná, Hrozienka, Kokosové chipsy, Pražené mandle (mandle, karamelizovaný cukor), Popcorn (kukurica, cukor, olej)Nálev a chuť čaju
Ovocný čaj Betlehemská hviezda má po zaliatí horúcou vodou červenú, iskrivú farbu. Chutí ako pražené mandle s jablkami a štipkou škorice. Pretože obsahuje aj kandizované ovocie, má príjemnú exotickú linku.
Pôvod čaju
Pretože Betlehemská hviezda vonia a chutí hlave po mandliach, začnime nimi. Hovoríme o nich síce ako o orechoch, ale ide o jadrá kôstok, ktoré sa nachádzajú v plode nazývanom rubina.
Tieto lahodné „orechy“ pochádzajú z teplých a slnečných oblastí okolo Stredozemného mora, kde mandľovníky obyčajné (Prunus dulcis) rastú. Odborníci udávajú, že mandľovníky rástli skôr v lokalitách Strednej Ázie, Perzie, Číny, malej Ázie alebo severnej Afriky. Mandle, ktoré konzumujeme, sú vyšľachtené sladké odrody s minimálnym obsahom amygdalínu, čo je látka, ktorá môže byť v horkých mandliach jedovatá.
Väčšina produkcie mandlí dnes pochádza zo Spojených štátov, najmä z Kalifornie. Kalifornskí pestovatelia sa špecializujú na sladké mandle a pestujú ich vo viac ako tridsiatich odrodách.
Po zbere sa mandle starostlivo pražia, čo im dodáva hlbokú, orieškovú chuť s nádychom karamelu vďaka cukru, v ktorom sú pražené. Ich chrumkavosť a bohatá chuť dominuje celému čaju a robí ho nezabudnuteľným.
Sladké mandle sú obľúbenou pochutinou k vínu, používajú sa v dezertoch, vianočnom pečive a sú tiež základom na výrobu marcipánu a likérov, ako je amaretto.
Čaj obsahuje aj jablká, plody stromov pôvodom z miernej klímy strednej Ázie či ananás a papáje z trópov, červenú repu, škoricu aj hrozienka. O exotický nádych nápoja sa starajú kúsky kokosu.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj zalejte vodou o teplote 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 15 kJ / 4 kcal |
Tuky: | 0.5 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.9 g |
z toho cukry: | 0.9 g |
Bielkoviny: | 0.5 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sitko kliešte veľké 65mm

Bavlnené sitko M - 1 ks

Bambusové sitko s dvoma úchytmi

ČAJOVÉ NEREZOVÉ SITKO

Čajová kanvica so sitkom 900 ml - orientálny motív

Čajová kanvica so sítkom 900 ml - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ŠŤAVNATÁ GUAVA - ovocný čaj

VANILKOVÁ SLIVKA - ovocný čaj
