

BROSKYŇA S ANANÁSOM - ovocný čaj
Horúci? Ľadový? Kanvičku? Šálku? Sami? So susedmi? Ovocný čaj môžete piť na sto spôsobov. Broskyňa s ananásom chutí v každom ročnom období a každej situácii. Svieže ovocné tóny rozradostnia nejedného priaznivca kvalitných ovocných čajov. Veľké kúsky broskýň a ananásu, papáje a jabĺčok sme namiešali pre vaše chvíle pohody a odpočinku.
Zloženie
Kúsky jablka, Kandizovaný ananás 12%, Kandizovaná papája, Broskyňa 5%, Vločky mrkvy, Aróma prírodná, Mangový granulát, Granulát mučenkyNálev a chuť čaju
Sypaný ovocný čaj Broskyňa s ananásom má žltú farbu. Hneď po zaliatí horúcou vodou prevonia miestnosť úžasne ovocnou arómou. Nesklame ani chuť čaju - ako hovorí názov, je ananásovo-broskyňová. A tak sladká, že med alebo cukor môžete nechať v kredenci.
Pôvod čaju
Ovocný čaj Broskyňa s ananásom sme namiešali z najkvalitnejších ingrediencií, pre ktoré si jazdíme k preverenému európskemu dodávateľovi. Ich pomer sme do kompozície Broskyňa s ananásom vyberali a testovali s cieľom pripraviť čaj voňavý, chutný a zdravý.
Ananás je jednou z hlavných surovín čaju, preto mu venujeme krátku pozornosť. Tropické ovocie pochádza z ananásovníku chocholatého, asi 1,5 metrov vysokej rastliny s dlhými, na okraji ostrými listmi. Ananásovníky pochádzajú z Brazílie a Paraguaye, dnes rastú aj v Strednej Amerike, južnej Afrike, Austrálii a Indii. Zvyčajne ananásovníky sú pestované na plantážach. Plody (presnejšie súplodie) obsahujú vitamín A, B1, B2 aj C a tiež vápnik, fosfor, železo a draslík. Najviac cenené sú pre enzým bromelin napomáhajúce dobré trávenie.
Broskyne, ktorým sa hovorilo perzské jablká, rastli pôvodne v Číne. Odtiaľ ich ľudia rozšírili do Perzie, v 10. storočí do Anglie a v 17. storočí do Ameriky. Súčasnými najväčšími producentmi broskýň sú Taliansko a Španielsko. Guľatý plod s jemne chlpatou šupkou je bohatý na vápnik, draslík, horčík, zinok, sodík aj železo, z vitamínov obsahuje A,B3 a C.
Papája je pravdepodobne doma v Strednej Amerike. Mohutná bylina s veľkými jedlými plodmi dorastá až 10 metrov a pri poranení vypúšťa latex. Guľaté alebo podlhovasté bobule, ktoré plodia tretí rok, sú obľúbené kvôli enzýmu papain podporujúce trávenie. Papája obsahuje sodík, horčík, vápnik, fosfor a vitamín C.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C, v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.




















Energetická hodnota: | 13 kJ / 3 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.7 g |
z toho cukry: | 0.3 g |
Bielkoviny: | 0.1 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ŽIARIVÉ MANGO - ovocný čaj

JEDINEČNÉ MANGO - ovocný čaj
