

CHINA SENCHA BIO- zelený čaj
Sencha je klasika. Prezradia ju krásne, dlhé a celé lístky tmavo zelenej farby aj skutočne príjemná, mierne sladkastá chuť. Tentokrát vám predstavujeme najtypickejšieho zástupca japonských zelených čajov - dovezeného z Číny. Nechýba mu vôbec nič. Je totiž vyrobený na základe spolupráce oboch krajín, a tak môžeme China Sencha BIO odporučiť každému skúsenému Manuakovi. A pozor: Ani čajovým začiatočníkom by nemala uniknúť.
Zloženie
Zelený čaj Bio Sencha 100%Nálev a chuť čaju
China Sencha BIO je vhodná ako pre bežné popíjanie, tak k výnimočným príležitostiam. Nálev má jasnú, žltú farbu, chuť je najprv jemne zvieravá, neskôr príjemne sladkastá a v závere mierne kvetinová. Sencha vonia sviežo, trávovo.
Pôvod čaju
Čínsku provinciu Zhejiang pozná každý, kto sa niekedy potuloval svetom kvalitných zelených čajov. V kopcovitej krajine na východnom pobreží krajiny rastie niekoľko stoviek kultivarov čajovníkov čínskych (Camellia sinensis), z ktorých miestne rodiny vyrábajú množstvo druhov - od Gunpowderu cez Dračiu studňu až po Senchu.
Pokiaľ ide konkrétne o mestskú prefektúru Shaoxin, odkiaľ sme túto Sencha priviezli, je dobré vedieť, že leží na severe provincie a oplýva bohatým kultúrnym i prírodným zázemím. Starobylá oblasť s viac ako 2 500 rokov dlhou históriou láka turistov zďaleka i zblízka. Takpovediac "Orientálne Benátky" charakterizujú stovky mostov a autentická atmosféra tichého vodného sveta. Okrem presláveného ryžového vína, trhov, záhrad i pamiatok navštevujú Shaoxin ľudia tiež pre vynikajúce zelené čaje.
BIO Sencha sa pestuje na nezatienených plantážach. Čajové lístky žnú zvyčajne ženy a dievčatá, a to ešte pred tým, než stihne padnúť ranná rosa. Lístky sa nechávajú krátko zavädnúť a sú opakovane naparované. Tento krok nie je pre čínsky čaj práve typický (väčšina miestnych zelených čajov býva prehrievaná na veľkých panviciach, čím si získa jemné dymovú arómu). Preparením dochádza k zastaveniu fermentácie, čaj je prekladaný, sušený a triedneý.
Zelené čaje sú v Ázii cenené skutočne vysoko. Stali sa súčasťou tamojšej kultúry a zároveň spôsobom, ako dodať telu antioxidanty, minerálne látky a vitamíny. Vďaka strednému obsahu kofeínu pomáha zelený čaj bojovať proti únave a podporuje duševnú i fyzickú vytrvalosť.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Čaj je možné nechať 3x lúhovať.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

MASALA CHAI - čierny čaj

CHINA GUNPOWDER SUPER - zelený čaj
