

Flower Pearl - kvitnúci čaj
Je to krásavec! Milo vonia, veľmi pekne vyzerá a dobre chutí. Kvitnúci čaj Flower Pearl poteší každý zmysel. Pre dokonalý zážitok ho pripravujte v sklenenej kanvičke alebo väčšej sklenenej šálke. Po zaliatí horúcou vodou sa totiž začne pomaly rozvíjať. Najskôr sa otvoria zelené čajové listy, potom sa rozvinie oranžovo-červený kvet. To všetko vďaka kvalitným ingredienciám a starostlivej ručnej práci.
Zloženie
Zelený čaj,Nálev a chuť čaju
Kvitnúci čaj Flower Pearl dáva nálev svetlo žltej farby, jeho chuť je jemná, kvetinová, s ľahkou, príjemnou zvieravosťou. Čaj vonia po lahodnom ovocí liči.Z jednej guličky kvitnúceho čaju môžete pripraviť 2-3 nálevy, každý s trochu inou chuťou.
Pôvod čaju
Kvitnúce čaje sú mimoriadne zaujímavou čajovou kategóriou. Hoci pochádzajú z Číny, ktorá je svojou čajovou produkciou preslávená niekoľko sto rokov, viac sa do popredia záujmu čajomilcov dostávajú až v poslednej dobe.
Existujú dve, značne protichodné, verzie, prečo to tak je. Jedna tvrdí, že kvitnúci čaj pochádza už z 10. storočia, kedy sa umenie jeho viazania pestovalo na cisárskych dvoroch, a to skôr k vizuálnej poteche ako z dôvodu popíjania. A teraz prichádza jeho renesancia. Druhá odkazuje do 90. rokov 20. storočia k dáme Yun Xue Tong, ktorá túžila vytvoriť produkt spájajúci čaj a kvety. Taký, aby sa stal jedinečným, zaujímavým a konkurencieschopným medzi klasickými čajmi. Bola to vraj jej silná vízia, ktorá viedla k vzniku nového typu čaju.
Pomenovanie kvitnúci čaj môže byť trochu mätúci – nejde totiž o kvet čajovníka, ale ručne zviazané lístky zeleného alebo bieleho čaju a dekoratívneho kvetu niektorej z rastlín. Veľmi často sa používa jazmín, ibištek alebo práve chryzantéma. Všetky ingrediencie je potrebné ako dobre vybrať, tak starostlivo uložiť a pevne zviazať či zošiť. Inak by sa mohlo stať, že po zaliatí horúcou vodou neklesnú spodnou časťou ku dnu, ale budú sa vznášať. To by efekt rozvíjania úplne zmarilo. Takto vzniknutú guličku (niekedy má kvitnúci čaj tvar srdiečka či valčeka) je tiež potrebné dobre usušiť.
Výrobcovia kvitnúcich čajov dnes vykazujú veľmi dobré zisky a zamestnávajú mnoho šikovných „čajových remeselníkov“ po celej Číne. Kvitnúce čaje môžu byť symbolom lásky, šťastia, prosperity… Umelci, ktorí ich vyrábajú, preto veľmi dbajú na kvalitu a vizuálnu čistotu surovín.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
Návod na prípravu
- Kvitnúci čaj - 1 porcia (gulička) zalejte 0,3 l vody o teplote 80 °C.
- Doba vylúhovania je 3-5 minút.
- Jeden rozvinutý kvet je viacnálevový. Počet nálevov 2-3.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KVITNÚCA MANDĽA - kvitnúci čaj

HRUDA ZLATA - kvitnúci čaj
