

FORMOSA OOLONG SUPERIOR
Oolongy bývajú jemné, výnimočne lahodné a čarovne osviežujúce. Formosa Superior nie je výnimkou. Ľahučký čaj z tradičných čínskych záhrad sa hodí ako pre celodenné popíjanie, tak ku vzácnym chvíľkam relaxácie. V jeho chuti nájdete kvety a ovocie, jeho vôňa vás poteší hebkou nasládlosťou zrelých broskýň. Doprajte si pohodu!
Zloženie
Oolong 100%Nálev a chuť čaju
Formosa Oolong Superior dáva nálev zlatistej farby a veľmi výraznej, avšak príjemnej vône - vonia po zrelých broskyniach. Ostatne ovocie nájdete aj v jeho plnej chuti, dopĺňajú ich tóny exotických kvetín, nijako vtieravé, napriek tomu zreteľné.
Tento čaj si vychutnáte najlepšie v čistej podobe, bez dochucovadiel. Výborný je aj ako ice tea.
Pôvod čaju
Čínsku provinciu Fujian poznajú čajomilci zvyčajne veľmi dobre. Poväčšinou hornatá oblasť s rozsiahlymi lesnými partiami sa rozkladá na juhovýchodnom pobreží krajiny, ohraničená nemenej slávnymi provinciami Zhejiang a Jiangxi na severe a západe a Guangdong na juhu. Z východu ju obmývajú vody Juhočínskeho mora.
Čaj je neoddeliteľnou súčasťou Fujianu viac ako 5 tisíc rokov. Oblasť produkuje predovšetkým plantážový čaj zelený, ale do sveta posiela aj skvelé čaje čierne, úžasné biele čaje a tiež skvostné oolongy. Jeho podnebie, nadmorská výška a pôda bohatá na minerálne látky doprajú kríkom čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) všetko, čo k zdarnému rastu potrebujú.
Oolongy sú v Číne opísané ako čaje žltozelené alebo polozelené, pretože ide o akýsi prechod medzi čajom zeleným a čiernym. Prvé zmienky pochádzajú z polovice 18. storočia, doby dynastie Čching. Samotné slovo oolong znamená čierny drak.
Rovnako, ako je špecifická chuť oolongov, je jedinečná aj ich výroba. Akonáhle robotníci lístky z kríkov našklbajú, nechajú ich krátko zvädnúť na priamom slnku. Potom ich vložia do ošatiek a jemne natriasajú tak, aby došlo k porušeniu ich štruktúry. Nasleduje "odpočinok" a nové natriasanie. Tento proces, nazývaný vytriasanie zelene, je potrebné niekoľkokrát opakovať. Až do tej doby, než je fermentácia presne na takom stupni (percentách), akého chceme dosiahnuť. Oolongy totiž bývajú fermentované pod 20 percent, nad 20 percent, okolo 40 aj medzi 50 a 70 percentami. V závere je potreba lístky samozrejme prudko zahriať, aby bola fermentácia ukončená, ochladiť, zrolovať a usušiť.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj Formosa Oolong Superior zalejte vodou s teplotou 80-90 ˚C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Luhujte 5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

OOLONG TIE GUAN YIN, Železná bohyňa milosrdenstva

MILK OOLONG
