Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
Účinky višne
Tiež vám niekdy príde, že sa na višňu neprávom pozeráme skrz prsty? Vraj je to obyčajná kyslá čerešňa, lenže práve tá pikantná kyslosť dáva jedlám a nápojom ten správny šmrnc.
A čo ešte až keď sa opýtate v pálenici, tam na ňu spievajú úplné ódy.
Chváliť by ju ostatne mali všetci, pretože:
- vďaka svojim nutričným hodnotám je veľmi nápomocná pri chudnutí a diabete,
- posilňuje našu imunitu prostredníctvom veľkého množstva antioxidantov,
- je užitočná pri znižovaní rizika kardiovaskulárnych ťažkostí,
- prospieva osobám trpiacim osteoporózou a dnou,
- tlmí bolesť a je protizápalová,
- podporuje regeneráciu svalov, ak je konzumovaná pred vyššou fyzickou záťažou,
- zlepšuje krvný obeh,
- ukľudňuje psychiku a je užitočná pre rychlejšie zaspávanie a vydatnejší spánok,
- bojuje proti prejavom predčasného stárnutia,
- pôsobí blahodárne na kvalitu pleti, nechtov a vlasov.
Jedná sa bezpochyby o jeden z ikonických symbolov leta. Mnohí z nás majú pred očami babičkine police prehýbajúce sa pod radmi nabitých zavaraných fliaš s lekvárom, džemom či kompótom.
Pôvod višní možno vystopovať do oblasti juhovýchodnej Európy, približne na územie medzi Tureckom a Ruskom. Postupom času sa pre veľkú obľubenosť višne rozšírili do ďalších častí sveta. Veľmi obľúbené sú napríklad v USA či Veľkej Británii. A to aj napriek tomu, že ich pestovanie je vzhľadom k chúlostivosti na počasie a ohrozenosti škodcami celkom komplikované.
Strom je v porovnaní s čerešňou menší, má košatú korunu bohato obsypanú tmavo červenými plodmi s kôstkou.
Dozrievanie prebieha v pomerne krátkom časovom úseku - obvykle od neskorého mája do konca septembra. Po zbere musia byť višne rýchlo spracované, aj preto sú málokedy v obchodoch k dostaniu čerstvé. V kulinárstve sú plody základnou surovinou pre prípravu veľkého množstva dezertov, ale pri príprave teplých a studených nápojov možno používaž aj listy.