

Hrejivý perníček - zelený čaj
Nič si nezakrývajme, toto je čaj, ktorý si najviac vychutnáte na jeseň a v zime. Práve vtedy vás nádherne prehreje a dodá energiu, čo pri krátkych dňoch môže chýbať. Chutí trochu ako vianočné perníčky, ale rozhodne po ňom nepriberiete ani gram. Možno naopak. Vďaka senchi, zázvoru, škorici, anízu a klinčekom vám bude ľahšie a určite veselšie.
Zloženie
Zelený čaj Sencha, Chia semienka, Zázvor, Škorica, Aníz, Aróma prírodná, Klinček, BadiánNálev a chuť čaju
Zelený čaj Hrejivý perníček chutí presne tak, ako popisuje jeho zloženie. Spoznáte v ňom škoricu, klinčeky, aníz aj zázvor, jemnú sviežosť mu dodáva sencha. Nálev má svetlo žltú farbu a vonia naozaj ako perník.
Pôvod čaju
Venujme sa ale krátko aj ďalším zložkám Hrejivého perníčku. Za pozornosť stojí napríklad chia, semienka šalvie hispánskej (Salvia hispanica), obľúbená priaznivcami zdravého stravovania. Chia obsahujú omega-3 nenasýtené mastné kyseliny udržujúci okrem iného normálnu funkciu nervovej sústavy, podieľajúcej sa na prirodzenej obranyschopnosti a prispievajúcej k správnej stavbe kostí. Semienka chia konzumovali už dávni Aztékovia, podľa niektorých vedcov išlo o ich základnú potravinu, rovnako široko pestovanú ako kukurica.
Nemenej zaujímavý je zázvor, podzemok ďumbiera lekárskeho (Zingiber officinale) s výraznou pikantnou chuťou. Podobne ako chia semienka, aj on patrí do ľudskej gastronómie odnepamäti. Používa sa nielen pre svoju špecifickú arómu, ktorou pozdvihne nejeden pokrm, ale tiež kvôli látkam, ktoré prospievajú optimálnej funkcii tráviacej sústavy a priaznivo ovplyvňujú schopnosť tela vyrovnať sa so zápalmi a vírusy.
Do tretice uveďme škoricu, podobne aromatickú zložku čaju Hrejivého perníčku. Ide o kôru škoricovníka (Cinnamomum) využívanú ako v potravinárstve, tak kozmetickom aj farmaceutickom priemysle. Škorica je vyhľadávaná predovšetkým pre vysoký obsah cinnamaldehydu, ale aj ethylcinnamátu, eugenolu, kumarínu a ďalších látok. Vďaka nim krásne vonia, má zároveň priaznivý vplyv na metabolizmus a obranyschopnosť.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

MAGICKÝ ZÁZVOR S CITRÓNOM - zelený čaj

ELIXÍR VEČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj
