

JAPAN ORIGINAL CEREMONY PREMIUM MATCHA BIO - 30g
Ceremoniálna kvalita, jedinečný zážitok, stopercentné Japonsko! Podobné prímerie u mnohých ďalších čajov nenájdete. Originálna a v obmedzenom množstve dostupná Matcha vyrábaná po stáročia rovnakým spôsobom teraz môže vniesť mimoriadne zážitky tiež do vášho čajovania. Na trhu ju nájdete pod názvom Hikari, čo znamená žiara. Exkluzívny čaj svojou zelenou farbou i jemnou chuťou medzi ostatnými skutočne žiari.
Zloženie
Zelený čaj Japan MATCHA 100%Nálev a chuť čaju
Japan Original Premium Matcha je vyrobená z najjemnejších čajových lístkov najvyššej kvality. To sa samozrejme odráža v jej unikátnej chuti. Je jemná, mierne natrpklá a úžasne sladká. Po každom dúšku sa ústami rozvinie hebkosť, ktorá pretrváva. Nápoj má výraznú, svetlo zelenú farbu. Pri správnom vyšľahaní utvorí hustú penu.
Pôvod čaju
Hoci je Matcha považovaná za typický japonský obradný čaj, je pravdou, že ako prvé objavili popíjanie nápoja z rozomletých čajových lístkov Číňania. Zmienky o jeho používaní sa datujú do 7. storočia. Do Japonska sa Matcha dostala údajne v 12. storočí. V Európe je známa až od storočia 20.
Matcha sa vyrába rovnako ako Gyokuro, teda z lístkov čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) zbieraných veľmi skoro na jar. Ešte než dôjde na úrodu, sú kríky čajovníkov zakryté na niekoľko týždňov rohožami. To preto, aby v tieni produkovali viac chlorofylu a aminokyselín.
Najjemnejšie lístky sú šklbané samozrejme ručne, bez akéhokoľvek zvinovania veľmi starostlivo sušené v pare a nakoniec zbavené žiliek a stoniek. Takto pripravený materiál sa volá tenšie (Tenchi). Po 800 rokov rovnaký rituál z neho urobí prášok jasavo zelenej farby. Tenchu je zomletá v kamenných mlynčekoch na veľmi jemný púder. Lístky na 30-gramové balenia Matche je potrebné mlieť až 1 hodinu.
Japan Original Premium Matcha spĺňa najprísnejšie normy na organický pôvod, preto môže niesť názov BIO. Bola vyrobená v prefektúre Aichi ležiace na ostrove Honšú. Oblasť sa rozkladá pozdĺž východného morského pobrežia a je zreteľne rozdelená na časť hornatú a nížinnú. Aichi je obdarená ako bohatou kultúrou a krásnou prírodou, tak prosperujúcim priemyslom. Turisti vyhľadávajú starodávne festivaly, svätyne i miesta národného pokladu.
Pokiaľ ide o pitie Matche, tradične sa k nemu pristupuje v rámci ceremoniálu Čanoju (Cha-no-yu). Je potrebné vybaviť sa naň bambusovou metličkou Casena, širokou miskou Čawan a bambusovou lyžičkou na naberanie prášku Čašáku. Ceremoniál má rad zákonitostí a presne daný postup. Jeho základom je šľahanie Matche v teplej vode pomalými krúživými pohybmi, ktoré sa postupne mení vo veľmi rýchle kmitanie Casena až do tej doby, kedy sa vytvorí pena.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Pripravte si horúcu vodu, ktorá prešla varom a vychladla na 75 °C
- Do misky alebo pohára vsypte pol čajovej lyžičky čaju Matcha a zalejte pripravenou horúcou vodou (cca 1dcl)
- Pomocou metličky na čaj alebo elektrického šľahača na mlieko Matchu rozmiešajte a rozšľahajte
- Riedka našľahaná pena po chvíli zhustne.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

BAMBUSOVÁ LYŽIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASHAKU

METLIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASEN

Čajový teplomer v drevenom puzdre
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BAMBUSOVÁ LYŽIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASHAKU

METLIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASEN
