

KUMAMOTO KIKUCHI SENCHA BIO
Dokonalý príklad uzavretia kruhu. Voda z rieky Kikuchi dala zo seba to najlepšie čajovým lístkom tejto senchy, ktoré teraz odovzdajú svoje bohatstvo vode vo vašej kanvičke. Výborný zelený čaj, stvorený japonskými majstrami uprostred nedotknutej prírody, prekypuje silou umami a poskytne báječné osvieženie telu aj mysli.
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Svetlozelený nálev je pretkaný zlatistými odleskami. Guľatá, intenzívna chuť je plná sladkých tónov bez typickej zvieravosti s dlhotrvajúcim dotykom umami.
Pôvod čaju
Uprostred najjužnejšieho japonského ostrova Kjúšú leží prefektúra Kumamoto. Preteká ňou rieka Kikuchi, vysoko cenená pre svoju čistotu a bohatý obsah minerálnych látok. V jej blízkosti sa nachádza aj najvyšší aktívny vulkán Aso, ktorý prezmenu dôležitými živinami zásobuje pôdu. To sú len niektoré z dôvodov, prečo tu pestované zelené čaje sú symbolom prvotriednej kvality a dokonalej harmónie vône a chuti a môžu rásť ekologickým spôsobom, teda bez chemického ošetrovania.
Samotný čaj sa pestuje v údolí Kikuchi, ktoré je v celom Japonsku známe pre prekrásnu krajinu pretnutú rovnomennou riekou a dych vyrážajúcou hrou farieb jesenného lístia, ktorá sem v tomto období láka tisíce turistov. Nielen na to sú však tunajší obyvatelia právom hrdí. V produkcii exkluzívnych zelených čajov sa rýchlo vyšplhali na deviate miesto v krajine.
Keď preto na jar dochádza k zberu čajových lístkov, je to veľký sviatok pre celý región. Zber prebieha samozrejme výhradne ručne a aj následné sparenie a stočenie do tenkých, sýto zelených ihličiek je vykonávané s úctou a láskou k čajovému remeslu. Výsledkom je čaj sviežej vône aj chuti bez trávnatého podtextu.
Sencha je považovaná za pravdepodobne najobľúbenejší druh zeleného čaju. V Japonsku sa tradične pije zásadne po jedle, aby povzbudila zažívanie a prebudila myseľ, ktorá môže byť uspávaná plným žalúdkom. Vy si ale môžete dopriať šálku lahodnej Kumamoto Kikuchu Senchy BIO kedykoľvek budete mať chuť na poriadnu dávku energie zahalenej do sladkého opojenia s grandióznym záverom mimoriadnej chuti umami.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Zalejte vodou s teplotou 70 °C. Zalievanie vodou s vyššou teplotou môže mať za následok horšiu chuť a vôňu čaju.
- Doba vylúhovania 2 - 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj

JAPAN SENCHA SHIZUOKA BIO – zelený čaj
