

KUMAMOTO SOYO SENCHA PREMIUM BIO
Volanie jari, stelesnenie sviežosti a nekonečného pokoja. To je prémiová sencha plná chuti umami, ktorá vyrastala v dokonalej harmónii s nedotknutou prírodou pod dohľadom monumentálneho vulkánu Aso. Nespochybniteľná ukážka toho, že japonskí čajoví majstri svoje remeslo skutočne vedia a navyše ho ešte dokážu posúvať stále ďalej a ďalej.
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Krásna hra svetlo zelených tónov so zlatými odleskami. V plnej a bohatej chuti je zrejmá veľmi príjemná nasládlosť s výraznou linkou umami bez zvieravého záveru.
Pôvod čaju
Prefektúra Kumamoto sa nachádza v srdci ostrova Kjúšú. Oblasť Soyo by ste na mapách v dnešnej dobe už hľadali len ťažko, v osemdesiatych rokoch minulého storočia sa spolu s ďalšími menšími dedinami spojila do novovzniknutého mesta Yamato. Tradícia pestovania čajov tu ale zostala. A nie je sa čomu diviť, podmienky na to sú v tunajšej krajine ideálne.
Majestátny vulkán Aso, ktorý je najväčším v celom Japonsku, dal pôde nesmierne minerálne bohatstvo. Časté striedanie teplôt, hmly a priezračne čistý prameň rieky Kikuchi spolu s úrodnou pôdou tak stoja za tým, prečo je možné získať senchu tak intenzívnej chuti v prémiovej kvalite bez akéhokoľvek pridania chemických zásahov.
Čajové záhrady, v ktorých rastie táto sencha, sa rozkladajú na ploche úctyhodných 179 hektárov v nadmorskej výške 300 - 500 m.n.m.. Hmlové opary sú tu takmer na dennom poriadku, čo spôsobuje naozaj sýto zelenú farbu lístkov. Ku zberu dochádza hneď na začiatku jari, čo sa prejavuje intenzívnou sviežosťou v chuti aj vôni. Čaj je tradične spracovaný naparovaním a jeho výsledný tvar pripomína drobné ihličky.
Japonskí čajoví majstri kladú dôraz na takzvanú "zlatú kvapku". Veria, že práve v poslednej kvapke nálevu, ktorá spadne do šálky, je ukrytá všetka sila čaju aj magická moc umami. Je to dôkaz nekončiaceho úsilia pestovateľov a zároveň ich odmena za poctivú prácu. Užite si teda Kumamoto Soyo Sencha Premium BIO až do tejto zlatej kvapky a nechajte sa učarovať jej intenzitou.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Zalejte vodou s teplotou 70 °C. Zalievanie vodou s vyššou teplotou môže mať za následok horšiu chuť a vôňu čaju.
- Doba lúhovania 2 - 3minuty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO

JAPAN SENCHA SATSUMA BIO - zelený čaj
