

MOTIVAČNÝ KOENZÝM Q10 - ovocný čaj
Vedeli ste, že bola v 70. rokoch minulého storočia udelená Nobelova cena za výskum koenzýmu Q10? Jeho blahodárne účinky na celý náš organizmus sú neuveriteľné - prospieva nášmu srdcu, mozgu, pôsobí zázračne v boji proti starnutiu a je tiež silným antioxidantom. A keď sa jeho sila doplní o starostlivo vybrané kúsky jabĺk, tekvice, jahôd, malín a sušenej citrónovej trávy, vznikne nápoj, ktorý nielen posilňuje naše zdravie, ale tiež výborne chutí.
Zloženie
Kúsky tekvice, Jablko, Jahody, Citrónová tráva, Koenzím Q10 1%, Vitamín C, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Svetlo žltý nálev vonia príjemne po ovocí. V chuti rozpoznáte väčšinu ingrediencii - sviežo kyslastú citrónovú trávu, sladké jablká a jahody. Celková kompozícia je vyvážená, ľahká.
Tento čaj si môžete pripraviť ako horúci nápoj ale chutí dobre tiež ako ice tea.
Pôvod čaju
Pôvod surovín ovocného čaju Motivačný koenzým Q10 sa nájde v európskych záhradách. Všetky boli zbierané v najväčšej zrelosti a maximálnej kondícii. Veľké kúsky jahôd, jabĺk a tekvice prešli takzvanou lyofilizáciou, teda sušením mrazom. Vďaka unikátnej konzervačnej metóde si uchovali maximum zdraviu prospešných látok, prirodzenú chuť aj farbu. Lyofilizácia je veľmi šetrný postup, ku ktorému sa prikláňajú spracovatelia ovocia, záleží im na vysokej finálnej kvalite. Zvyčajne takto spracovávajú produkty kontrolovaného poľnohospodárstva, čo je aj prípad Motivačného koenzýmu Q10. Čaj sme dochutili prírodnou arómou, aby si svoje pôvodné vlastnosti uchovali čo najdlhšie.
Tekvica (Cucurbita pepo) do Európy sa dostala zo Strednej Ameriky a je radená medzi najstaršie kultúrne plodiny. Samotná rastlina nebýva vzhľadom práve zaujímavá - kríčky s veľkými žltými kvetmi však plodia bobule interesantných rozmerov, tvarov, farieb aj vlastností. Najčastejšie sa tekvica uplatňuje v kuchyni na prípravu polievok, koláčov, šalátov a podobne.
Jablko je plodom jablone (Malus), to je jasné. Jeden z najrozšírenejších a najobľúbenejších stredoeurópskych stromov dorastá až do výšky 15 metrov, kvitne ružovými kvetmi a plodí červené, žlté alebo zelené malvice. Ich sladká dužina je konzumovaná surová, spracovať ju môžeme aj do kompótov, závinov, muštov aj destilátov.
Jahody (Fragaria) sú miestnym záhradníkom tiež veľmi dobre známe. Trvalky s trojpočetnými listami rozmnožujúce sa dlhými nažkami bielych a žltkastých kvetov, plodia šťavnaté červené jahody. Je zaujímavé, že rod jahôd zahrňuje asi 20 druhov, na niektoré z nich môžeme naraziť aj v Južnej Amerike.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj zalejte vodou o teplote 100 °C v pomere 1,5-2 čajové lyžičky na 2-2,5 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sitko kliešte veľké 65mm

Bavlnené sitko M - 1 ks

Bambusové sitko s dvoma úchytmi

ČAJOVÉ NEREZOVÉ SITKO

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

DETSKÝ SEN PRÍRODNÝ - ovocný čaj

GOJI-MALINA - ovocný čaj
