

Sladká pusinka - ovocný čaj
Bozk je tým sladší, čím milovanejšia osoba ho odovzdáva. Ak práve nemáte žiadnu blízko, alebo ak ste zvedaví, ako môže chutiť bozk čajový, doprajte si Sladkú pusinku. Omámi vás, len čo k nej priblížite nos. Vonia sladko ako krabica cukríkov, chutí mäkko, ovocne a po škorici. Nechajte sa zlákať k malému hriechu!
Zloženie
Pražené kousky jablka, Kúsky bieleho jablka, Kúsky ananásu (ananás, cukor, antioxidant: kyselina citrónová), Marshmallows, Kúsky hrušiek, Kúsky ceylonskej škorice, Aróma prírodná,Nálev a chuť čaju
Ovocný čaj Sladká pusinka vám učaruje, sotva otvoríte vrecko. Nádhernú, sladko „bonbónovú“ vôňu sprevádza ľahké ovanutie škoricou. Ani chuť vás nesklame – spoznáte v nej obľúbené penové cukrovinky, zrelé hrušky a samozrejme aj spomínanú škoricu. Čaj má svetlú farbu a vychutnávať si ho môžete od rána do večera, od jari do zimy.
Pôvod čaju
Kde sa vzala táto skvelá kompozícia chutí a vôní? Stojí za ňou starostlivo vybrané, zozbierané a spracované ovocie z niekoľkých európskych záhrad. Naši dodávatelia sa o svoje produkty starajú s citom, takže si môžete byť istí, že v čaji Sladká pusinka nájdete iba veľké kúsky exkluzívne spracovaného ovocia a korenia.
Veľký podiel na úspechu Sladkej pusinky majú jablká. Možno si myslíte, že o jabloniach viete všetko, ale možno vás niečím prekvapíme. Ako jabloň vyzerá, netreba popisovať. Že ide o strom opadavý, je všeobecne známe. Prekvapivé môže byť, že jablone ľudia pestovali už v starom Grécku a jablká každý rok obetovali bohu Bacchovi. Starovekí Rimania začali jablone vrúbľovať, a tým vytvárali ušľachtilé odrody. Tvrdí sa, že išlo presne o 17 odrôd, ktoré postupne nahradili stromy pôvodné. Do Európy sa jablone dostali zrejme po rímskej invázii, teda okolo roku 84 n. l. Dnes je na celom svete popísaných asi 35 tisíc odrôd jabloní a ročný zber obľúbených plodov dosahuje 50 miliónov ton. Najviac jabĺk skonzumujú Holanďania, obyvatelia Rakúska a Maďarska.
Jablká sú zdrojom cenných látok, obsahujú vápnik, železo, fosfor, horčík, ale aj pektín a množstvo enzýmov. Jablká je najlepšie konzumovať čerstvé, používajú sa aj na výrobu štiav aj destilátov, možno ich sušiť alebo zavárať.
O niečo menej vyhľadávané sú hrušky, už starí Rimania a Gréci ich považovali za nie príliš dobré, reputáciu hruškám tiež nenapravili sklony k ochoreniu šarlachom, ktoré zlikvidovalo nejeden sad. Našťastie sa pestovanie hrušiek v rámci rozvoja ovocinárstva s úspechom ujalo a dnes si môžeme vyberať z 2,5 tisíc odrôd. Plody hrušiek, hrušky, obsahujú vitamín A, vitamín B, vitamín C a vitamín E, železo, draslík a zinok. Nachádza sa v nich zároveň vláknina, triesloviny a flavonoidy. Rovnako ako jablká, sú aj hrušky skvelé čerstvé, ale je možné ich zavariť, spracovať do marmelád či lekváru alebo z nich vyrobiť destilát.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj zalejte vodou s teplotou 100 ºC v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.




















Energetická hodnota: | 9 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasytených : | 0 g |
Sacharidy: | 0.5 g |
z toho cukry: | 0.5 g |
Bielkoviny: | 0 g |
Soľ: | 0 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VANILKOVÁ SLIVKA - ovocný čaj

ŽIARIVÉ MANGO - ovocný čaj
