

Sladké potešenie - ovocný čaj
Zloženie
Kúsky jablka, Sultánky, Kakaové šupky 8%, Pomarančová kôra, Biely ibištek, Listy ostružníku, Aróma prírodná, Okvetné lístky ruže, Kyselina vinná, Kvet nechtíka, , Fazuľa Tonka, Pufovaná ryžaNálev a chuť čaju
Ovocný čaj Sladké potešenie dáva nálev svetlo žltej farby. O čo je jeho farba nevýraznejšia, o to silnejšia je vôňa, ktorá sa z hrnčeka linie. Sladká, cukríková a znateľne ovocná. Chuť charakterizujú tóny maršmelónov, krehkých sušienok a tiež kakaových bôbov, ktoré zaznamenáte predovšetkým v závere. Celkovo pôsobí čaj harmonicky, sladkokyslo ovocne.
Pôvod čaju
Sladké potešenie je čaj mnohých ingrediencií. Väčšinu z nich dobre poznáte, takže ich opisovanie by bolo nosenie sov do Atén. Niektoré ale predsa len stoja za špeciálnu zmienku.
Tí čajomilci, ktorí starostlivo študujú zloženie čajových zmesí, sa často pýtajú na jednu vec: Čo to je prírodná aróma a prečo ju vôbec do niektorých čajov dávate? Iste neuškodí, keď zhrnieme, ako sa veci majú. Prírodná aróma je aromatická látka získaná z rastlinného materiálu jedinečnými a šetrnými fyzikálnymi, enzymatickými alebo mikrobiologickými procesmi. To znamená, že prírodná aróma nie je umelo vyrobená, neobsahuje syntetické látky s aromatickými vlastnosťami, ale len čistú, skrátka prírodnú, arómu.
S prírodnou arómou pracujeme vždy opatrne a tak, aby podčiarkla a predĺžila skutočnú chuť ingrediencií. To je totiž jej úlohou. Nie meniť pôvodnú chuť, ale „zjasniť ju“ a uchovať tak dlho, pokiaľ nebude vaše vrecko s čajom úplne prázdne. A ešte niečo - prírodná aróma je zdravotne nezávadná, jej použitie nespôsobuje pálenie záhy alebo iné nepríjemné ťažkosti.
Od zložky, ktorej je v čaji Sladké potešenie najmenej, sa presuňme k ingrediencii viditeľnejšej. Veď kakaové šupky si pozornosť zaslúžia. Jednak sú doslova našliapané zdraviu prospešnými látkami a potom tiež majú výbornú chuť. A čo viac, ich používanie je príkladom skvelého využitia tej časti kakaových bôbov, ktorá by inak skončila na komposte alebo v spaľovni. Kakaové šupky sú z bôbov oddeľované po ich upražení a používajú sa ako v kozmetike (napríklad k peelingom), tak na výrobu čajov. Majú jemnú, čokoládovú chuť, ktorá mnohým zmesiam prepožičia vítanú atraktivitu.
Nemenej zaujímavý je biely ibištek, kolega ibišteka sudánskeho, ktorý čajom dodáva sýto červenú farbu a výrazne kyslastú chuť. Čisto bielymi kvetmi kvitne ibištek sýrsky, ktorý, možno sa budete čudovať, je ešte o trošku kyslejší ako červený. Avšak nápoju žiadnu výraznú farbu neodovzdá. Stopercentne v ňom ale zanechá látky priaznivo ovplyvňujúce našu kondíciu.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj Sladké potešenie zalejte vodou s teplotou 100 ºC v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.




















Energetická hodnota: | 4 kJ / 1 kcal |
Tuky: | 0,5 g |
z toho nasytených : | 0,1 g |
Sacharidy: | 0,5 g |
z toho cukry: | 0,2 g |
Bielkoviny: | 0,5 g |
Soľ: | 0,01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BETLEHEMSKÁ HVIEZDA - ovocný čaj

Hrejivý perníček - zelený čaj

Záhradná symfónia s goji BIO - ovocný čaj
Prezerali ste
