

ŽIARIVÉ MANGO - ovocný čaj
Mango ... privoňanie k tomuto ovocnému čaju vás donúti zavrieť na chvíľu oči. Upokojiť dych a nechať fantáziu robiť, čo vie najlepšie. Trebárs vás zanesie niekam do južnej Ázie, kde boli tieto sladké plody pestované pred tisíc rokmi. Alebo do španielskej Andalúzie, kde ich žnú dnes. V každom prípade sa dočkáte zážitku povznášajúceho. Potom už bude len krôčik k vychutnaniu si šálky žiarivého manga.
Zloženie
Kandizovaný ananás, Kandizované mango 30%, Klinčeky pomaranča, Kúsky jahôd, Kvet nechtíka lekárskeho, Svetlica farbiarska, Vitamín C, E, B6, B1, B12, kyselina listová, biotin, nikotinamid, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Ovocný čaj Žiarivé mango dáva svetložltý až svetlo oranžový nálev. Vôňa nápoja je mimoriadne príjemna. Snúbia sa v nej sladké a kyselkavé tóny obsiahnutého ovocie. Pri ochutnaní pôsobí kompozícia veľmi harmonicky a delikátne, mierne citrusovo.
Pôvod čaju
Ingrediencie, z ktorých sme Žiarivé mango namiešali, pochádzajú od európskeho dodávateľa. Ovocie bolo konzervované takzvanou lyofilizáciou, teda sušením mrazom. Ide o jedinečný technologický postup založený na sublimácii zmrznutej vody pri nízkom tlaku a teplote. Používa sa pre materiály, ktoré môže vyššia teplota poškodiť. V prípade kúskov ovocia, mimochodom skutočne veľkých, je lyofilizácia zárukou uchovania vitamínov a ostatných zdraviu prospešných látok, ale aj prirodzené farby, vône a chuti.
Bylinky vysušené za veľmi prísnych podmienok a rovnako tak skladované. Všetky suroviny v čaji Žiarivé mango sú produktom organického poľnohospodárstva a neobsahujú teda žiadne zdraviu škodlivé látky.
Ak vás zaujímajú podrobnosti o hlavnej zložke čaju, potom radi uvedieme, že mango patrí k nejpestovanejšiemu ovociu na svete. Jeho popularita mu priniesla dokonca pomenovanie kráľ ovocia alebo ovocie bohov. Plody mangovníkov, 35-40 metrov vysokých stromov, boli prvýkrát písomne spomenuté roku 1510 v talianskom texte Ludovico di Varthema.
Mango sa pôvodne pestovalo v južnej a juhovýchodnej Ázii. Udáva sa, že ho ľudia poznali už v 4. storočí pred naším letopočtom. Dobre sa mu darí v tropických a subtropických klimatických podmienkach. Dnes sú jeho veľkými producentmi India, Čína, Španielsko, ale aj Amerika, Afrika, Austrália alebo Južná Kórea.
Zrelé plody manga sa môžu podľa kultivaru líšiť farbou - bývajú žlté, oranžové, červené alebo zelené. Obvykle sú sladké a chutia podobne ako slivky, ananásový melón alebo avokádo. Používajú sa k príprave radu pokrmov i nápojov. Nezrelá manga sú spracovávané do čatní, nakladajú sa ako zelenina. Zrelé plody možno konzumovať priamo, alebo sušiť, pridávať do dezertov a podobne.
Z nutričného hľadiska obsahuje mango vitamín A, vitamíny radu B, vitamín C, E a K. Je cenené aj pre vysoký obsah draslíka, vápnika a magnézia.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 13 kJ / 3kcal |
Tuky: | 0.1 |
z toho nasytených : | 0.1 |
Sacharidy: | 0.7 |
z toho cukry: | 0.6 |
Bielkoviny: | 0.1 |
Soľ: | 0.01 |
13. 5.
21. 9.
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

DETSKÝ SEN PRÍRODNÝ - ovocný čaj

JEDINEČNÉ MANGO - ovocný čaj
