AJURVÉDSKA ZMES HARMÓNIA S TULSI
Podporí imunitu, dodá energiu, ochráni srdce, zaženie bolesť hlavy a spomalí starnutie. Na jednu kyticu docela široký záber. Nie nadarmo je tulsi - nenápadná príbuzná bazalky - považovaná za posvätnú bylinku Orientu. V učení ajurvédy stojí na mieste najvyššom. Údajne odháňa démonov a prináša lásku do rodín. To stojí za vyskúšanie!
Zloženie
Bylina Tulsi 38%, Zelený rooibos 20%, Kúsky zázvoru, Škorica, Železník, Kvety harmančeka, Aróma prírodná, Okvetné lístky ruže, Kvety levandule, Púpätká ružíNálev a chuť čaju
Ajurvédska zmes Harmónia s tulsi zaujme príjemne sladkou arómou s miernym levanduľovým podtextom a harmančekovým záverom. Nálev je svetložltý, chuť vyvážená, broskyňovo čistá a slabo pikantná.
Odporúčame vyskúšať tento čaj aj v ľadovej forme. Ako ice tea.
Pôvod čaju
Okrem Rooibosu nakupujeme všetky ingrediencie na jednom mieste - u európskeho dodávateľa, ktorý sa preukazuje certifikátmi najvyššej kvality. Máme tak záruku, že výberu, konzervácii i skladovaniu surovín venuje maximálnu starostlivosť. Jeho povinnosťou je tiež vykonávať pravidelné chemické rozbory a sledovať prípadný obsah ťažkých kovov alebo iných rezíduí priemyselného znečistenia. V takom prípade celé šarže surovín vyraďuje z predaja.
Rooibos vozíme z južnej Afriky. Vyrába sa z čajovníkovca kapského, asi 150 centimetrovej byliny, ktorá rastie výlučne v horách okolo Cederbergu. Zelené vetvičky sa aj s ihlicovitými lístkami žnú skoro na jeseň. V špeciálnych strojoch sú nasekané na menšie kúsky a sušené. Zelený Rooibos, ktorý nájdete v tomto sypanom čaji, nie je fermentovaný.
Tulsi čiže bazalka posvätná rastie v Indii, v nadmorskej výške až 1800 metrov. Je viacročná, dorastá asi jedného metra, listy sú chlpaté a ich farba zelená až červenkastá. Drobné kvety pripomínajú mätu alebo hluchavky. V ľudovom liečiteľstve sa používa jej vňať.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
100 °C | 5-8 minút | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vriacou vodou v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 5-8 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.
22. 4.
16. 5.
21. 3.