AJURVÉDSKY ČAJ BYLINKY PRE MUŽOV
Samá špecialitka! Ajurvédsky čaj zostavený na mieru mužom, chlapom, chlapcom, mládencom a deduškom prináša pôžitok aj úžitok. Tak to majú predsa páni radi. Sila bylín a korenia príjemne povzbudí, pofúka boliestky a prinesie žiaduci relax. Bylinky pre mužov môžete piť celý deň.
Zloženie
Jablko, Rooibos 15%, Zázvor 10%, Fazuľové šupky, Škorica, Imelo, Citrónová kôra, Ľubovník bodkovaný, Aróma prírodná, Čierne korenie, Klinček, Kardamon, Koreň ženšenu 1%, Citrónová trávaNálev a chuť čaju
Ajurvédsky čaj Bylinky pre mužov dáva oranžový nálev plnej a harmonickej chuti. Aróma je prírodná, ľúbezna štipľavá a sladkastá. Pri ochutnaní identifikujeme sladký Rooibos a jablká, korenistý zázvor aj nezameniteľný klinček.
Tento čaj sa výborne hodí na prípravu ice tea.
Pôvod čaju
Prevažná väčšina ingrediencií pochádza z Európy. Jablká, fazuľky, imelo, ľubovník... Suroviny vypestované a spracované podľa najprísnejších štandardov dopĺňajú korenie z celého sveta, ktoré sme nakúpili u certifikovaného dodávateľa. Len pre Rooibos sme sa museli vypraviť do južnej Afriky, kde výhradne rastie. Ker s dlhými vetvičkami a ihlicovitými lístkami má veľmi zložitý vývoj - jeho korene zasahujú hlboko do pôdy, aby mohli absorbovať podzemnú vodu, na rozmnožovanie potrebujú rastliny pravidelné požiare. Čajovníkovec sivokrký sa zberá skoro na jeseň. Materiál je nasekaný a navŕšený na hromady, v ktorých kvasí. Fermentáciou získava mahagónovú farbu a sladkastú chuť. Posledným krokom výroby je sušenie na prudkom africkom slnku.
Škoricovníky, stromy, z ktorých sa zbiera kôra - škorica, nájdeme v Thajsku, Číne, Barme a Indonézii. Zázvor je doma v juhovýchodnej Ázii, kardamóm zase na Srí Lanke, v Tanzánii a Guatemale. Pre klinčeky sú typickým miestom výskytu Molucké ostrovy, dnes sa už ale pestuje aj v Stredomorí. Špecialitou tohto čaju je ženšen, liečivý koreň ázijskej byliny rozšírenej v Číne, Rusku aj Kórei.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
100 °C | 5 minút | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Ajurvédsky čaj zalejte vriacou vodou 100 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.
15. 8.