

ANJELSKÉ OVOCIE - zelený čaj
Ktovie, ako si predstavujete anjelské ovocie vy? Podľa nás by mohlo mať zo všetkého trošku. Za hrsť sladkosť, za lyžičku kyselkastej sviežosti, štipka trpkosti a plná náruč vône. Sypaný čaj, ktorý sme namiešali a nazvali Anjelské ovocie tieto kritéria spĺňa vrcholovo. Pripravte si ho na relaxáciu, učeniu slovíček, vyplňovanie tabulie alebo do termosky do hôr. Mať svojho anjela na blízku sa hodí vždy!
Zloženie
Zelený čaj 77%, Kúsky jahôd, Melón, Brusnice , Kvety slezu, Kvety slnečnice, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Sypaný ochutený čaj Anjelské ovocie má svetlo žltý nálev. V chuti rozpoznáte osviežujúcu trpkosť zeleného čaju, ale samozrejme tiež sladké tóny exotického ovocia.
Pripravte si Anjelské ovocie aj ako ľadový čaj. Je báječne osviežujúci.
Pôvod čaju
Zelený čaj svetu dala Čína, dnes ho ale produkuje aj rada ďalsích krajín. V rôznych obmenách ide o špeciálne upravené listy čajovníkov čínskych (Camellia sinensis). Stálezelený krík, ktorý rastie pôvodne v južnej a juhovýchodnej Číne, sa dnes pestuje ako aj v tradičných čajových záhradách, tak aj na novo založených veľkých plantážach.
Klasická výroba zeleného čaju začína u škubaní listov čajovníkov. Zbierajú sa ako mladé púčiky, tak aj prvé 1-2 listy. Pracovníci nechávajú čaj niekoľko hodín zvädnúť, potom ho rolujú alebo rôzne prekladajú a sušia. Nakonci treba čaj vytriediť a zabaliť. Pravidelné a dlhodobé popíjanie zeleného čaju je v ázijských krajinách súčasťou kultúry. Nielen preto, že prináša kľud. Dôvodom sú taktiež zdravotné účinky, ktoré mu tamojšia ľudová medicína prisudzuje. Zelený čaj obsahuje antioxidanty, vitamíny (B1, B2, niacin, C,E,P) minerálne látky (vápnik, zinok, fosfor, mangán, meď) a teín.
Jahody dobre poznáme zo záhrady aj lesných poľných ciest. Červené, voňavé plody sú okrem antioxidantov bohatým zdrojom vitamínu C a tiež vitamínov A, B, E. Z minerálnych látok môžeme vymenovať draslík a zinok. Na jahodníky je možné naraziť v Európe, najväčšie plantáže sa nachádzajú v USA, Španielsku, Francúzsku, Taliansku,Japonsku, Poľsku a Rusku.
V sypanom čaji Anjelské ovocie nájdete ešte brúsnice, červené bobule plné vitamínu C. Rastú na plazivých kríkoch s názvom aj ako brusinka, dozrievajú v auguste až septembri a tradičná ľudová medicína im prikladá veľký význam.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRUSNICOVÝ - KAKTUSOVÝ - zelený čaj

MOTÝLIE KRÍDLA - zelený čaj
