DRAČÍ ČAJ - zmes
Toľko dobrôt v jednom čaji! Dračia lahôdka vznikla jedno zamračené dopoludnie. Bytostne sme potrebovali dobiť energiu, hrejivo objať a zahnať pesimizmus do kúta. Podarilo sa! Zmes skvelých čajov a kúskov ovocia porezaná ružovým korením nás postavila na nohy. Je silná ako drak.
Zloženie
Zelený čaj 63%, Oolong 8%, Dračie kúsky ovocia, Biely čaj, Yellow tea, Aróma prírodná, Jadrá ružového korenia, Maliny, Černice, Kvety harmančeka, VanilkaNálev a chuť čaju
Zelený, biely a žltý čaj dávajú nádherný jasne oranžový nálev. V jeho farbe sa samozrejme odráža aj červené ovocie, ktorého je v Dračom čaji skutočne dosť. Chuť je predovšetkým prírodná, jemná a vyvážená. Kyselkavé trnky a ríbezle podkresľujú sladké maliny. V závere spoznávame korenenú špičku a vanilkové pohladenie.
Dračí čaj si môžete uvariť v zime aj v lete. Buď pre zahriatie alebo osvieženie, vždy bude chutiť a dodá elán.
Pôvod čaju
Čínske prémiové čaje vynikajú jemnosťou, populárne sú najmä vďaka individuálnemu prístupu k ich pestovaniu, zberu a výrobe. Zelený čaj je oxidovaný veľmi ľahko, proces prirodzenej premeny enzýmov sa zastavuje naparovaním. Biely čaj je úplne najčistejšou formou - po zbere sa nechajú čajové lístky iba zavädnúť a potom sa mimoriadne opatrne sušia. Žltými čajmi sú nazývané polooxidované druhy - ide o vzácnu čínsku špecialitu so špecifickým výrobným postupom. Ten je podobný ako pri zelenom čaji, ale fermentácia prebieha dlhšie. Lístky tak zožltnú a získajú zaujímavú arómu. Žltý čaj sa na konci výrobného procesu praží.
Všetko ovocie a korenie, ktoré sme použili pri miešaní Dračieho čaju, pochádza z EÚ, od našich preverených dodávateľov. Ide o suroviny z kontrovaného poľnohospodárstva, ktoré neobsahujú ťažké kovy ani iné rezíduá z chemického hnojenia a ošetrovania. Ovocie je konzervované lyofilizáciou, teda sušením mrazom. Po zaliatí horúcou vodou vyzerá, chutí áj vonia ako čerstvé. Navyše nestráca vitamíny ani antioxidanty.
Kvapka prírodnej arómy celú čajovú zmes vyvažuje. Pretože nejde o žiadnu syntetiku, nespôsobuje Dračí čaj pálenie záhy ani podráždenie žalúdka.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
70-80 °C | 2-3 minúty | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
30. 6.
21. 4.
22. 1.
14. 5.
22. 4.
5. 12.
10. 9.
21. 8.