

-
Čaje podľa obsahu bylín
- Alchemilkový čaj
- Bambusový čaj
- Čaj z malinovníka
- Fenyklový čaj
- Ginkgo biloba
- Goji - Kustovnica čínska
- Harmančekový čaj
- Jazmínový čaj
- Konopný čaj
- Lipový čaj
- Ľubovníkový čaj
- Mätový čaj
- Medovkový čaj
- Modrý čaj s Clitoriou
- Moringa čaje
- Rakytníkový čaj
- Šalviový čaj
- Šípkový čaj
- Tulsi čaje
- Zázvorové čaje
- Žihľavový čaj
Prečo tovar od nás?
- Doprava zadarmo od 40 €
- Spokojných zákazníkov
- Dodanie do 48 hodín
Aromatizovaný oolong
Oolongu to nesmierne pristane v kompozícii s karamelom, nugátom alebo škoricou. Tak dlho sme zisťovali, čím tohto polofermentovaného krásavca doladiť, až sme na to v miestnej cukrárni trafili. Áno, dali sme si veterník. Hneď nám bolo jasné, že zemitý základ Oolong nádherne vyváži. Či sa podarilo,… celý popis

OOLONG SO ŠKORICOU

DRAČÍ ČAJ - zmes

DEVÄŤ POKLADOV ČÍNY - zmes

OOLONG KRÉMOVÝ KARAMEL

JAZMÍNOVÝ OOLONG TIE KUAN YIN

CHINA OSMANTHUS OOLONG
Aromatizovaný oolong
Oolongu to nesmierne pristane v kompozícii s karamelom, nugátom alebo škoricou. Tak dlho sme zisťovali, čím tohto polofermentovaného krásavca doladiť, až sme na to v miestnej cukrárni trafili. Áno, dali sme si veterník. Hneď nám bolo jasné, že zemitý základ Oolong nádherne vyváži.
Či sa podarilo, ľahko zistíte sami. Najkvalitnejšie taiwanské polofermentované čaje ochutené dobrotami z cukrárne si našli cestu na mnohé čajomilcom. Určite budú chutiť aj vám.
Nebojte sa zalievania, druhé až tretie býva najlepšie.
Polofermentované čaje pripravujte podobne ako zelené. Zalievajte ich vodou s teplotou 85-95 ⁰C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5 - 2 deci vody.
Oolongy poskytujú až 5 nálevov. Vyskúšajte všetky ich chuťové nuansy, odtiene a farby. Vychutnajte si každý nálev a celkom iste spoznáte, ako sa s narastajúcim počtom čaj mení. Najchutnejší býva väčšinou druhý a tretí nálev.
Skvele sa Oolongy hodí pre rituál Gong Fu Cha. Nemusíte mať doma skutočné čajové more, pohárik na ňuchaniu alebo bambusovou pinzetu. Tradičný čínsky obrad si môžete vyskúšať aj s bežne dostupnými kuchynskými proprietami. Ako na to, sa dočítate tu.