

OOLONG SO ŠKORICOU
Oolong je sám o sebe krásny čaj a veľmi lahodný. Ale pokiaľ máte chuť na niečo sladšieho a ovocnejšieho, siahnite po jeho škoricovej variante. Okúzli vás nielen aromatickým korením. Je v nej aj dosť šťavnatých jabĺk aj skvelý biely čaj za pár hrstí. Výsledná kompozícia chutí po granátových jabĺk s jemným korením na konci. Oolong so škoricou popíjajte od rána do večera. Nesklame vás.
Zloženie
Oolong 51%, Kúsky jablka, Škorica, Snow White Tea, Lístky granátového jablka, ArómaNálev a chuť čaju
Nálev ochuteného čaju Oolong so škoricou dáva krásny žltý nélev voňajúci koreniste sladko. V chuti identifikujeme ako aj príjemnú trpkosť Oolongu, tak aj sladké tóny granátového jablka.
Pôvod čaju
Oolong, Wu lung, Wu long. Označenie polo zelených čajov môže byť rôzne. Čo ale ostáva, je typický tvar ich listov a bohatá, sladko trpká chuť. Udáva sa, že Oolongy existujú v 3 tisíc variantoch. Podľa stupne fermentácie (pod 20 až 70 percent) môžeme deliť do veľa kategórií. V každom prípade ide vždy o čaje veľmi žiadané, používané ako jedno a viac nálevové. Najväčšia časť produkcie pochádza z Číny, špičkové Oolongy dodáva Tajvan, ale nakúpime aj vo Vietnamu alebo Thajsku.
Pri výrobe je dôležité dodržať približne taký postup: Natrhané listy čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) sa nechajú pár hodín zvädnúť na slnku. Prehadzovaním v ošatke dôjde k narušeniu ich bunkovej štruktúry a uvoľnenie šťavy, ktorá spustí prirodzenú oxidáciu enzýmov. Podľa potreby miery oxidácie (nesprávnej fermentácie) sa proces ukončuje prudkým zahriatím čaju. Nasleduje ochladenie a rolovanie do typických tvarov - lístky môžu so svojím zakrútením pripomínať čínskeho draka. Aby sa nezlepovali, farmári používajú tradičné jemné rastlinné oleje a vosky. Poslednými krokmi sú sušenie, triedenie a balenie.
Popíjanie Oolongov prináša podľa tradičnej čínskej medicíny veľa zdravotných výhod. Obsahujú síce menej teínu ako čierne čaje, na druhej strane im nechýbajú prospešné antioxidanty ani vitamíny a minerálne látky.
Škorica sa uplatňuje nielen v potravinárstve, ale aj kozmetike, liečiteľstve alebo farmaceutickom priemysle. To je predovšetkým zásluhou silíc, ktoré vykazujú výnimočné osviežujúce schopnosti a upravujú trávenie. Aromatická kôra stále zelených stromov má tmavo červenú farbu. Prvé zmienky o škoricovníkoch pochádzajú z Číny (4000 rokov pr.n. l.). V Európe sa škorica objavila až v 15. storočí. Dnes sa škoricovníky pestujú v Indonézii, na Madagaskaru, v Brazílii a celom tropickom a subtropickom pásme juhovýchodnej Ázie.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 80 °C, v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sitko kliešte malé 45mm
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

MILK OOLONG

SHAPE TEA (ČAJ NA CHUDNUTIE) - zmes
