

JAZMÍNOVÝ - zelený čaj
Ak stále neviete, ktorý z našich skvelých sypaných čajov si vybrať, stavte na jasmínovú klasiku. Preslávená špecialita z Ďalekého východu má očarujúcu nebeskú vôňou, ktorá zaháňa vnútorný nepokoj. Jazmínový čaj patrí do tradičnej čínskej kultúry najmenej tisíc rokov. Až ho ochutnáte, stane sa aj vaším favoritom.
Zloženie
Zelený čaj, Kvet jazmínu 1%, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Nálev má žltú farbu, vôňa a chuť je veľmi delikátna, sladkastá a špecifická. Jazmínové tóny sú neprehliadnuteľné, takže sa skvele snúbia so sviežosťou a slabou trpkosťou zeleného čaju. Kvapka prírodnej arómy pomáha omamnú vôňu dlhšie udržať a zážitok z pitia čaju ešte znásobuje.
Sypaný čaj Jazmínový je skvelý tiež na prípravu ľadového čaju. Vlažný čaj môžete naliať do pohára zaplneného z 2/3 kockami ľadu. Získate mimoriadne osviežujúci nápoj!
Pôvod čaju
Zelený čaj sme priviezli z čínskeho Junnanu, provincia na juhozápade Číny, kde sa pestovaniu kríkov čajovníkov venujú už od 10. storočia. O unikátny čaj sa starajú celé rodiny. Múdrosť a skúsenosti si odovzdávajú z generácie na generáciu. Preto patria zelené čaje z Junnanu k najvyberanejším sortám čínskych čajov vôbec.
Jazmín sa k zeleným čajom pridáva pre nápadnú vôňu a chuť, ktorá dokáže neutralizovať arómu niektorých pokrmov. Preto sa jazmínový čaj často podáva k ťažkým a chuťovo výrazným jedlám. Zaujímavý je tiež spôsob spracovania jazmínových kvetov - tradične sa zbierajú skoro zrána a po celý deň sa skladujú v chlade. Večer, než sa otvoria a rozvoňajú, umiestnia sa do ich blízkosti lístočky sušeného zeleného čaju, aby silnú arómu vstrebali. V noci, keď sú kvety jazmínov už otvorené, sa s čajom zmiešajú a opakovane prehrievajú a presýpajú. Skôr ručne, dnes väčšinou za pomoci strojov a sušičiek.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























5. 1.
27. 6.
21. 11.
21. 11.
14. 10.
20. 9.
20. 7.
22. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ELIXÍR VEČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - zelený čaj
