

SENCHA BRUSNICOVO - JAHODOVÁ - zelený čaj
Keby sme chceli byť ľahko hrubý, rovno napíšeme: Nebo v hube! Sencha brusnicovo-jahodová je pre priaznivcov zelených čajov presne to pravé. Prináša pôžitok z čistej a sviežej Senchi aj senzačných červených plodov. Jahody dodávajú sladkú nôtu, brusnice čaj podčiarkujú kyselkavou dochuťou. Spoločne zahrajú symfóniu plnú vitamínov, antioxidantov a stopových prvkov.
Zloženie
Zelený čaj Sencha 93%, Aróma prírodná, Jahody, BrusniceNálev a chuť čaju
Sypaná brusnicovo-jahodová Sencha vás omámi v okamihu, kedy otvoríte vrecúško. Jej aróma je veľmi čerstvá, sladšia, ľahučko trávová a ovocná. Rovnakú lahodu si vychutnáte, keď čaj zalejete vodou zodpovedajúcej teploty. Na poschodí sa rozvinie prirodzená trávová sviežosť, mierna trpkosť, to všetko s dozvukom sladkého ovocia.
Nálev má žltozelenú farbu s krásnou iskrou.
Pôvod čaju
Základom tohto sypaného pokladu je Sencha, čaj, ktorý v Japonsku nájdete snáď v každej domácnosti. Zberá sa na mnohých miestach Japonska. Majstri čaju dokážu podľa chuti Senchi rozpoznať, kde bola vypestovaná. Jej senzorické vlastnosti totiž udáva nadmorská výška, klimatické podmienky, pôdne zloženie, svetelné pomery aj spôsob zberu a spracovania. My sme Senchu priviezli z oblasti Shizuoka, ktorá je preslávená tradičnými čajovými záhradami a niekoľkostoročnými skúsenosťami s pestovaním čaju. Zber úrody čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) prebieha skoro ráno. Väčšinou je výsadou miestnych žien, ktoré hebkými prstami odštipují najmladšie 2 až 3 lístky. Obsahujú maximum teínu a antioxidantov, pre ktoré je zelený čaj tak vysoko cenený.
Po zavädnutí sú čajové lístočky vystavené krátkemu, ale intenzívnemu naparovaniu. Ide o 10-30 sekúnd trvajúci proces, ktorý je niekoľkokrát opakovaný. Vďaka nemu dôjde k zastaveniu oxidácie, čaj si uchová krásnu smaragdovú farbu a až 90 percent všetkých dôležitých látok. Následne sa lístky stáčajú do ihličiek, sušia a triedia.
Tiež jahodám a brusniciam v tomto čaji bola venovaná veľká pozornosť. Pochádzajú od certifikovaných dodávateľov z EÚ, ktorí si zakladajú na najvyššej kvalite. Veľké kúsky ovocia, väčšinou z organického poľnohospodárstva, spracovávajú šetrnou lyofilizáciou (vákuovým vymrazovaním). Po zaliatí tak v čaji nájdeme ovocie, ktoré vyzerá, vonia aj chutí ako čerstvé.
Účinky čaju
Jednou zo zásadných predností zelených čajov je obsah kofeínu (teínu). Spolu s ďalšími látkami (vitamíny, antioxidanty, stopové prvky) je súčasťou koktailu, ktorý prospieva zdraviu, pôsobí ako prevencia a pomáha liečiť množstvo chorôb. Sencha obsahuje stredné množstvo kofeínu, môžu sa od nej preto očakávať príjemné povzbudzujúce vlastnosti. Šálka Senchi po jedle alebo dopoludní pred dôležitým pracovným výkonom naštartuje myseľ, zaženie únavu, prebudí bystrosť a zároveň privodí pozitívnu náladu. Kofeín obsiahnutý v zelených čajoch majú v obľube aj športovci. Najmä tí vytrvalostní oceňujú jeho dlhotrvajúci účinok, pri ktorom nezaťažuje žalúdok ani srdce. Medzi ďalšie zdravotné benefity konzumácie Senchi patrí podpora imunity, prevencia proti kardiovaskulárnym chorobám, upokojenie trávenia a dokonca zníženie rizika vzniku rakoviny. Vďaka veľkému množstvo antioxidantov spomaľuje zelený čaj starnutie buniek. Zároveň priaznivo ovplyvňuje obsah cukru v krvi, zamedzuje vzniku zubného kazu, funguje ako prírodné diuretikum. Kto pije zelený čaj, spaľuje efektívnejšie telesný tuk. To využívajú ľudia s túžbou po štíhlej línii.
Brusnice sú v prírodnom liečiteľstve opísané ako vhodný prostriedok k pomoci pri horúčke, zažívacích problémoch a najmä infekciách močových ciest. Majú antibakteriálne schopnosti a potenciál chrániť telo pred rakovinou.
Jahody dokážu detoxikovať, pomáhajú pri chorobách pečene, artróze, reumatizme a dne.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasytených : | 0 g |
Sacharidy: | <0,5 g |
z toho cukry: | <0,5 g |
Bielkoviny: | 0 g |
Soľ: | 0 g |
25. 9.
22. 4.
5. 12.
24. 9.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Liatinová čajová kanvica so sitkom 1200 ml - zelený dekor

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ELIXÍR VEČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj

DRAČÍ ČAJ - zmes
